avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Activitate darom

Activitate darom

In situatia in care un pensionar caruia ii este interzis cumului pensiei cu salariul, conf. L.329/2009, opteaza pentru incetarea cim, care este temeiul de incetare: L.329 sau vreun articol din Codul Muncii ( 79, 55b)?
De cand trebuie salariatul sa se prezinte la serviciu ca urmare a hotararii judecatoresti daca nu se emite niciun document? Cat despre cumul pensie, era vorba de situatia anterioara: salariatul a primit pensie, iar acum primeste si salariul si cel. drepturi din urma de la data incetarii cim pana la data reintegrarii. Intre aceste date a aparut legea care intezice cumului pentru pensii peste un anumit plafon si pentru anumte societati ( cazul nostru). La acea data nu era salariat si nu a depus optiunea. Pentru viitor este clar, va opta intre pensie sau salariu, pentru trecut insa?
Executarea voluntara a deciziei de anulare concediere si reintegrare salariat este tinuta de vreun termen? Neexecutarea hot de reintegrare este infractiune cf 278 CM. Care este termenul de reintegrare? A fost comunicata ieri hotararea, decizia de reintegrare se face cu data de ieri, cu o data ulterioara ( ex. 01.08) sau se anunta salariatul sa se prezinte si se face cu data prezentarii? Si inca ceva. Prin anularea deciziei de incetare cim si acordarea dspagubirilor, salariatul se afla retroactiv in situatia de cumul pensie/salariu, interzis pt societatile de stat. Cum ar trebui sa procedam in acest caz?