Tatal meu nu a contribuit cu nici unul din exemplele de mai sus,nu a contribuit cu nici o suma obtinuta din donatii sau din vanzarile altor bunuri.Nu are motive sa ceara atat insa isi doreste foarte mult si crede cu tarie ca i se cuvine aproape tot, ar fi in stare de orice pentru a o lasa pe mama pe drumuri.
Din spusele mamei a cerut apartamentul in natura si sa ii ofere ei o sulta care sa valoreze in totalitate 20%din valoarea apartamentului
multumesc,la aceasta varianta nu ne-am gandit intra-adevar,insa cred ca nu am pus-o in calcul datorita faptului ca nu am putea oferi aceasta sulta ,mama avand popriere pe salariu datorita unor credite.Sunt sigura ca oricum nici tatal nu ar accepta datorita faptului ca nu doreste sa paraseasca apartamentul si nici sa-l vanda.
D-na Gabriela,casa a fost dobandita in urma infintarii unei firme in provincie,cu banii produsi de acolo s-a cumparat casa.Tatal meu in perioada aceea nu a lucrat,nu avut nici un venit.Actele care dovedesc ca a existat aceasta firma in perioada respectiva sunt la el si nu vrea sa le puna la dispozitie pentru a nu se putea dovedi.Mama a incercat sa scoata aceste acte de la institutiile in drept din provincia respectiva insa i s-a spus ca sansele sunt foarte mici aproape nule de a face rost de ele,datorita faptului ca acum 20 de ani cand a fost infiintata firma nu se dadeau autorizatii de la primarie ci se faceau pe baza unor certificate.plus ca din cauza inundatiilor care au avut loc in anii trecuti s-au pierdut f multe dosare.In privinta punctului 2 Tatal meu a declarat instantei ca nu el nu poate locui cu mama mea in aceeasi casa datorita faptului ca nu este comod partajabil in natura(s-au facut anumite modificari in apartament in trecut iar bucataria a fost transformata in camera,camera in care mama locuieste acum).Situatia este foarte complicata din punctul meu de vedere.Puteti estima cumva cam cat ar putea durea un astfel de proces pe cati ani s-ar putea intinde si daca sansele de a castiga 50 % din valoarea apartamentului sunt egale?As dori cat mai multe informatii, Doresc sa-mi intemeiez o familie,doresc sa am un viitor linistit dar imi lipseste siguranta unui camin .Sunt o persoana f rationala si pun toate lucrurile in calcul iar incertitudinea aceasta este groaznica. Va multumesc.
Buna ziua,am nevoie de niste informatii legate de partajul care se desfasoara intre parintii mei.Situatia este urmatoare:Au divortat acum 4-5 ani de zile iar anul trecut tatal meu a bagat partajul.De cand s-a pronuntat divortul locuim in aceleasi conditii adica toti in aceeasi casa.In actele casei sunt trecuti amandoi ca proprietari.Casa a fost dobandita in timpul casniciei insa tata nu mai recunoaste acest lucru. Li s-au acordat mai multe termene de invoiala pentru a se ajunge la o intelegere,insa acesta nu este de acord cu nici una dintre varinatele propuse de mine si mama mea.Variantele care le-am propus au fost urmatoarele:
1.sa treaca casa pe numele meu,iar noi sa locuim in aceleasi conditii ca pana acum si sa se faca act la notar ca atat timp cat ei traiesc sunt obilgata sa-i las pe amandoi sa traiasca in casa(tatal nu vrea fiindca nu are incredere in mine,spune ca o sa-l dau afara).In cazul in care exista copii din afara casatoriei acestia sa nu aiba dreptul la partea lor de casa daca unul dintre parinti moare
2.Casa sa ramana pe numele amandurora dar cu act la notar ca nici unul din ei in cazul in care isi refac viata sa nu aduca concubinul,concubina in apartament.
3.Sa vanda apartamentul si sa ni se ofere 30% din valoarea apartamentului(pt ca 50% nu este de acord ) in care locuim pentru a putea da avans la o casa noua.
4.Sa ii ofere o renta viagera mamei lunar;renta cu care am putea plati rata pentru un nou apartament
Nu este de acord cu nici una din variantele de mai sus.El doreste ca partajul sa se duca la bun sfarsit indiferent de perioada pe care se va desfasura acesta.
Singurele Variantele pe care le accepta este sa ii ofere mamei o sulta care nu ne va ajunge sa platim nici macar rata pentru un nou apartament,cu aceasta din urma nu suntem noi de acord,sau eu sa raman cu el in casa iar mama sa plece ,nici cu aceasta nu suntem de acord.Tin sa mentionez ca nici eu nici mama nu mai detinem alte proprietati.
Ce posibilitati mai exista,cum putem face pentru a dovedi ca nu este de acord cu nici una din variantele de mai sus.Ce variante ar mai exista.Mama nu mai poate face fata stresuslui si nu as dori sa pateasca ceva:sorry:.Nu mai stim cum sa procedam.Eu una as vreasa ne fie tuturor bine,adica sa avem toti unde locui insa cu el nu se poate este genul de om care te tine sub teroare psihica.#-o:(
Va multumesc anticipat si orice sfat este binevenit!
Multumesc frumos pentru ajutor. o zi placuta
Buna ziua ,am o situatie mai speciala ,locuiesc in apartamentul parintilor mei care au divortat acum 4 ani,dar locuim impreuna inca,tatal meu nu o mai suport pe mama mea si incerca sa -i faca rau.
Avem o restanta la intretinere in jur de 3500 de ron.
Astazi administratorul a venit la usa si ne-a spus ca pana saptaman viitoare trebuie sa platim ca daca nu se inainteaza actele la judecatorie si nu mai exitsa nici o sansa decat excutarea.
Administratorul a spus ca in cazul nostru ,pt ca este un caz mai special jumatatea de casa in care stam ar putea fi cumparata de tata.
In bloc mai sunt alte persoane care au in jur de 100 de milioane lei (vechi) la intretinere dar nu le-au fost inainte actele la judecatorie.
Pt aceasta suma putem fi dati in judecata?Cum as putea proceda sau ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc