avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere

Buna ziua ,am o situatie mai speciala ,locuiesc in apartamentul parintilor mei care au divortat acum 4 ani,dar locuim impreuna inca,tatal meu nu o mai suport pe mama mea si incerca sa -i faca rau.
Avem o restanta la intretinere in jur de 3500 de ron.
Astazi administratorul a venit la usa si ne-a spus ca pana saptaman viitoare trebuie sa platim ca daca nu se inainteaza actele la judecatorie si nu mai exitsa nici o sansa decat excutarea.
Administratorul a spus ca in cazul nostru ,pt ca este un caz mai special jumatatea de casa in care stam ar putea fi cumparata de tata.
In bloc mai sunt alte persoane care au in jur de 100 de milioane lei (vechi) la intretinere dar nu le-au fost inainte actele la judecatorie.
Pt aceasta suma putem fi dati in judecata?Cum as putea proceda sau ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluca1988 , utilizator 22:45, 25 Iulie 2010
Da, puteti fi dat in judecata pentru recuperarea restantelor. Pe Dv. trebuie sa va intereseze de cum va rezolvati cazul personal, nu ce se intampla cu vecinii.
Puteti fi dati in judecata pentru sume care nu sunt platite de peste 90 zile.
In rest, a cui e casa, cine a castigat-o in urma divortului, daca s-a facut partajul si cine ar putea sa o cumpere nu e treaba administratorului.

Dar, desi va sfatuiesc sa va grabiti cu plata restantelor ca v-ar scuti de un stress in plus, stati linistita, ca executarea silita nu se petrece chiar asa, pocnind din deget...e cale lunga pana acolo, timp in care va puteti achita restanta!
Stati linistita, nu administratorul decide cand incepe executarea silita. In principiu el nu are ce cauta la usa dumneavoastra.
Faceti o intampinare catre presedinte in care solicitati o intrevedere cu domnia sa pentru a discuta incheierea unui acord de plata in rate lunare + intretinerea la zi. In functie de veniturile dvs. discutati/negociati cu presedintele 5-6 rate.
Ideea este ca in momentul in care incheiati acest acord de esalonare a platii, trebuie sa-l respectati.
Multumesc frumos pentru ajutor. o zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - notificare plata Flora20062011 Flora20062011 Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: din varii motive nu am achitat la timp intretinerea (nu din rea intentie ci pur si simplu este o perioada 'rea'). ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata pentru intarziere plata intretinere Popi01 Popi01 Buna ziua, va rog sa ma luminati, am o intarziere la plata intretinere cu suma de 1850 lei iar presedintele ma ameninta cu tribunalul daca nu platesc si cu ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca salariu neplatit oroles2010 oroles2010 Am si eu doua intrebari. Ma judec de vreo cateva luni cu fostul angajator care a inchis punctul de lucru din orasul meu fara a imi plati salariul pe ultimele 2 ... (vezi toată discuția)