Am si eu doua intrebari. Ma judec de vreo cateva luni cu fostul angajator care a inchis punctul de lucru din orasul meu fara a imi plati salariul pe ultimele 2 luni. Problema este ca judecatorul nu a reusit sa dea de administratorul firmei deloc, acesta sustragandu-se in mod repetat probei interogatoriului si a celorlalte probe.
1. In cazul in care nu este de gasit, chiar si cu o sentinta judecatoreasca in mana, am vreo sansa sa imi recuperez banii?
2. Ce trebuie sa fac sa imi recuperez banii din salariu in cazul in care justitia imi da dreptate?
daca nu se cunoaste sediul angajatorului, implicit nici procedura de citare nu poate fi indeplinita si nu puteti continua procesul; daca procedura este completa, va puteti judeca si in absenta partii adverse si daca va si dovediti pretentiile, puteti obtine o solutie favorabila pe care o veti putea executa silit, prin intermediul executorului judecatoresc.
Problema este ca procedura este indeplinitat complet si sunt sanse mari sa primesc sentinta favorabila. Taxele de executare sunt suportate de catre cel care solicita executarea sau de cel care este executat? Stiu ca bancile imputau cheltuiala de excutare. Mai auzisem de un fond de garantare pentru cei tepuiti de catre angajatori. Exista asa ceva? Ma gandesc ca poate patronul nu avea nimic pe numele lui si poate raman fara bani.
Potrivit art.95 alin.1 C.proc.civ., când reclamantul învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului, preşedintele instanţei va dispune citarea acestuia prin publicitate .
Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei. Citaţia se publică şi în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar mai răspândit, în cazurile în care preşedintele judecătoriei sau completul de judecată apreciază că o asemenea măsură este necesară (alin.2) .
Afişarea, precum şi publicarea citaţiei se face în Monitorul Oficial sau într-un ziar mai răspândit se fac cu cel puţin 15 zile înainte de data fixată pentru judecată, iar în cazurile urgente, acest termen poate fi redus la 5 zile, de către preşedintele judecătoriei sau completului de judecată .
Procedura citării prin publicitate se face la cererea reclamantului, care trebuie să învedereze instanţei împrejurări concrete din care să rezulte că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a afla domiciliul pârâtului, confirmându-şi, eventual, susţinerile prin probe corespunzătoare .
Ne invartim in jurul parului. Nu s-a inteles corect. Procedura de citare a fost indeplinita. Ba chiar am depus la dosar acte ce arata ca sediul social este cel indicat de mine in cererea de chemare in judecata. Administratorul se crede smecher si refuza sa vina in instanta. Ce se intampla daca dupa ce mi se da o sentinta favorabila administratorul firmei refuza sa imi plateasca drepturile salariale castigate prin justitie? Trebuie sa platesc un executor? Si daca platesc executorului niste bani si el nu are ce executa in cazul acestei firme (lucru posibil)?
Daca veti castiga litigiul aveti doua posibilitati :
1. sa va adresati executorului judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti.
2. sa va adresati angajatorului (in caz ca-l veti gasi) cu o cerere prin care ii solicitati sa va plateasca drepturile salariale restante stabilite prin hotarare judecatoreasca. Daca in termen de 15 zile de la data cererii nu vi le plateste, atunci se poate formula plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.277 C.mun.
Pot divorta?
dana73_76
buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)