avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citatie prin publicare in ziar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citatie prin publicare in ziar

Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In adresa primita nu se specifica in ce fel de cotidian, local sau national. Daca public citatia in cotidianul local, e suficient? Sau trebuie sa o public intr-un cotidian national? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:02, 6 Martie 2012
Ca sa fiti sigur, sfatul meu este sa faceti un efort si sa faceti citarea in ambele. Atat in cel local cat si in cel national.
Art. 95 c.proc.civ
Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei. Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.
Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, reclamantul putand fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri, potrivit legii.

Disp.art 95 c.proc.civ.prevad citarea intr-un ziar mai raspandit, ceea ce presupune citarea intr-un ziar national.
La termenul fixat veti depune ziarul in care va apare citarea partii respective, iar conditia este aceea ca publicarea citatiei sa apara cu 15 zile inainte de termenul de judecata.

Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / lipsa una din parti pisica13 pisica13 Buna seara, In urma cu 10 luni am parasit domiciliul conjugal din varii motive. Acum cand vreau sa divortez, constat cu stupoare ca nevasta a vandut ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)