avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ca imi trebuie o dovada scrisa de la parat cum ca a luat la cunostinta de acest proces?Eu i-am comunicat verbal dar mi-a spus ca nu imi va trimite nimic.Precizez ca in urma casatoriei nu au rezultat copii si nu am realizat bunuri in comun.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:42, 19 Octombrie 2010
Pentru a putea purcede la judecarea cauzei, instanta trebuie sa se asigure ca procedura de citare a partilor din dosar este legal indeplinita. Din cele expuse de dvs deduc faptul ca procedura de citare cu sotul dvs. este viciata, la dosar neintorcandu-se dovada de citare sau s-a intors cu mentiunea ca respectivul s-a mutat, nu a fost indicat domiciliul corect etc. Pentru continuarea judecatii este necesar fie sa obtineti domiciliul actual, corect al sotului , fie sa faceti, in cazul in care nu cunoasteti adresa corecta, completa, citarea prin publicitate intr-un ziar de larga circulatie, a paratului.
Solicitati prin intermediul instantei efectuarea unei adrese la Evidenta Informatizata a Persoanelor pentru a se comunica ultimul domiciuliu cunoscut al acestuia si ulterior solicitati incuviintarea citarii prin publicitate conform art.95 c.proc.civ.
Art. 95
Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate. Citarea se poate face afisandu-se citatia si la usa instantei. Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara. Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata. Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, reclamantul putand fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri, potrivit legii.
Aceasta procedura se foloseste si in aceste cazuri in care paratul desi instiintat verbal de parte, refuza sa comunice instantei pozitia sa procesuala si faptul implicit ca a luat la cunostinta de promovarea actiunii de divort.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)