avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in actiune eu am scris ca nu mai cunosc domiciliul paratei pt.ca ea este plecata in strainatate,iar secretara a spus sa trec adresa parintilor sotiei pt. ca aceasta sa fie citata la aceasta adresa.A procedat corect secretara?Adresa socrilor o pot depune doar in ziua primei infatisari sau mai devreme de primul termen?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:24, 16 Februarie 2011
inainte de primul termen trebuie sa duceti adresa k sa o citeze astfel incat sa poata veni la primul termen
Depuneti adresa socrilor dvs.,dar in acelasi timp citati-o pe sotie si prin publicitate la un ziar national,si depuneti acest ziar la dosarul cauzei.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Depuneti la dosar in zilele urmatoare adresa parintilor sotiei dvs. pentru ca aceasta sa fie citata acolo pentru primul termen de judecata.
Daca procesul- verbal de indeplinire a procedurii de citare se va intoarce la dosar cu mentiunea ca aceasta nu locuieste la adresa indicata, va fi necesar sa solicitati efectuarea unei adrese la S.E.I.P. pentru a se verifica cu ce adresa apare in evidentele informatizate si astfel pot apare 2 situatii:
- daca in evidente va apare cu o alta adresa, citarea se va face la acea adresa,
-daca in evidente apare cu aceeasi adresa unde a fost deja citata, atunci este necesar sa solicitati incuviintarea citarii prin publicitate conf. art 95 c.pric.civ.
Art. 95. - Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei.
Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.
Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
In cazurile urgente, presedintele judecatoriei sau completului de judecata va putea reduce acest termen la 5 zile.
Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri potrivit legii.

Nu veti putea solicita incuviintarea probatoriilor decat la momentul in care veti avea procedura de citare legal indeplinita.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)
Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)