avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor / lipsa una din parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor / lipsa una din parti

Buna seara,
In urma cu 10 luni am parasit domiciliul conjugal din varii motive. Acum cand vreau sa divortez, constat cu stupoare ca nevasta a vandut apartamentul si a disparut. Intrebarea este: EU CUM DIVORTEZ?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:32, 12 Ianuarie 2011
Divortati in felul urmator:
1.-promovati actiunea de divort si o citati la adresa unde spuneti ca a vandut, deci tot la ultimul domiciliu comun,
2.-procesul-verbal de citare se va intoarce cu mentiunea ca aceasta nu mai locuieste in acel imobil,
3.-apoi, solicitati la urmatorul termen efectuarea unei adrese la Serviciul de Evidenta Informatizata a persoanelor pentru a se comunica instantei, domiciliul cu care figureaza in evidenta,
-daca rezultatul comunicat este ca figureaza cu un alt domiciliu, se va dispune citarea acesteia la domiciliul respectiv,
-daca rezultatul comunicat este ca figureaza cu acelasi domiciliu, atunci este necesar sa solicitati instantei citarea prin publicitate potrivit art.95 c.proc.civ.care prevede urmatoarele:
Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei.
Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.
Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, reclamantul putand fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri, potrivit legii.

Citarea prin publicitate o veti face pentru fiecare termen de judecata pana la sfarsitul procesului.
Veti propune probe apoi le veti administra dovedind motivele de divort si astfel veti divorta.
Angajati avocat.


Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)