avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in urma publicarii ...........
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in urma publicarii ...........

Servus tuturor! Ma aflu intr-un proces cu o societate pentru drepturi banesti. Societatea si-a schimbat sediul si nu mai poate fi de gasit . Pentru a putea continua procesul deoarece in prima instanta a fost lipsa de procedura, daca public la ziar un anunt de chemare in judecata , procesul va continua? Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 1 August 2011
Potrivit art.95 alin.1 C.proc.civ., când reclamantul învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului, preşedintele instanţei va dispune citarea acestuia prin publicitate .
Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei. Citaţia se publică şi în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar mai răspândit, în cazurile în care preşedintele judecătoriei sau completul de judecată apreciază că o asemenea măsură este necesară (alin.2) .
Afişarea, precum şi publicarea citaţiei se face în Monitorul Oficial sau într-un ziar mai răspândit se fac cu cel puţin 15 zile înainte de data fixată pentru judecată, iar în cazurile urgente, acest termen poate fi redus la 5 zile, de către preşedintele judecătoriei sau completului de judecată .
Procedura citării prin publicitate se face la cererea reclamantului, care trebuie să învedereze instanţei împrejurări concrete din care să rezulte că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a afla domiciliul pârâtului, confirmându-şi, eventual, susţinerile prin probe corespunzătoare .

Instanta Suprema a astatuat ca, simpla afirmaţie a reclamantului că nu cunoaşte domiciliul pârâtului, nu trebuie să mulţumească instanţa deoarece citarea prin publicitate are caracter excepţional, justificarea ei constând în faptul că partea care solicită a fi efectuată se află în imposibilitate de a afla domiciliul celeilalte părţi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Suspendã judecarea cauzei în baza dispoziþiilor art. 1551 cod proc. civ mariannet mariannet Buna ziua am un proces pe rol la care sa dispus Suspendă judecarea cauzei în baza dispoziţiilor art. 1551 Cod Proc. Civ datorita faptului ca nu sa putut ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca salariu neplatit oroles2010 oroles2010 Am si eu doua intrebari. Ma judec de vreo cateva luni cu fostul angajator care a inchis punctul de lucru din orasul meu fara a imi plati salariul pe ultimele 2 ... (vezi toată discuția)