Buna ziua, va rog sa ma luminati, am o intarziere la plata intretinere cu suma de 1850 lei iar presedintele ma ameninta cu tribunalul daca nu platesc si cu executare silita chiar daca acum 4 luni am semnat cu domnia sa si reprezentantii asociatiei un angajament de plata pentru 250 lei lunar pe care l-am respectat, ba chiar am platit si 600 lei. Cu toate acestea, mai nou ma ameninta ca ma da in judecata si o sa platesc si avocat vreo 1000 lei si o sa fiu executat silit, chiar sa puna apartamentul la vanzare. Exista o suma limita sau termen limita pentru plata restantei si care ar fi? Banuiesc ca nu ajung la executare pentru 1850lei ?
Nu exista nici o suma limita, se poate ajunge la executare silita si pentru 10 lei.
Imi pare rau, dar modul de actiune pe viitor (acceptarea de esalonari, continuare esalonarilor, datul in judecata) depind in totalitate de creditorul dvs., adica de cel care are de incasat banii de la dvs.
Nu-l obliga nici o lege pe administraor sa accepte plati partiale.
In speta prezentata de dvs. nu este nevoie de o prea mare luminare.
Ziceti ca aveti un debit pe care il recunoasteti si ca ati incheiat cu as. prop. un angajament de esalonare a platilor (de obicei in astfel de cazuri, se achita "rata" lunara de 250 lei + cheltuielile lunii curente, dar nu este o regula, depinde de asociatie).
Tot de obicei aceste intelegeri se fac in scris.
In fine, daca dvs. v-ati tinut de promisiune, chiar nu inteleg atitudinea presedintelui. Eu in locul dvs. as merge la sediul asociatiei si m-as adresa comitetului executiv, as prezenta angajamentul de plata, le mai explicati cum sta treaba si cum sunteti amenintati de catre presedinte.
Daca este vorba de amenintarea cu actionarea in instanta (judecatorie, nu in tribunal), incercati sa stati de vorba cu avocatul asociatiei, prezentati-ii documentul de esalonare si in mod sigur nu o sa fiti actionati in instanta.
Ma opresc aici si mai astept informatii de la dvs. (prima data sa ne spuneti daca angajamentul este luat in scris, pe ce suma si care este stadiul platilor).
Totusi s-a facut o intelegere scrisa privind esalonarea platii restantei. Nu poate fi ignorata.
@Popi01
Dv. aveti un exemplar al acestei conventii? Pentru ca daca ati avea-o ati putea sa demonstrati intelegerea scrisa cu presedintele asociatiei in caz ca ajungeti la proces.
In plus de asta tot in instanta puteti demonstra ca aveti bune intentii platind lunar din aceasta restanta.
Pentru o asemenea suma nu stiu daca vreun executor judecatoresc se va deranja, dar chiar si asa....nu se vinde un apartament pentru o asa suma.
Dv. platiti-va in continuare asa cum v-ati inteles, poate si peste acea suma si nu va mai faceti ganduri negre.
Angajamentul este in scris, in doua exemplare datate si inregistrate, l-am respectat asa cum am scris, PRESEDINTELE de fapt este comitetul asociatiei, avem 5 memrii dar el este cel care dicteaza, ceilalti doar zic DA, este un fost cadru militar care cred ca avand cunostinte de conducere din armata a stiut cum sa-i dirijeze pe cei din comitet dar si pe locatari care sunt in mare majoritate pensionari peste 70 ani, iar daca va spun ca la ultimile doua sedinte anuale din 200 apartamente au participat 15-16 reprezentatni, am spus totul. Deci nu am cui sa ma adresez, el conduce tot, el aproba tot, ca un ex. la una din sedinte a cerut spre aprobare cu de la sine putere sa-i mareasca salariul cenzorului fara ca sa vina vreo propunere, pur si simplu a spus : AVAND IN VEDERE CA SALARIUL ESTE MIC, CHELUIELILE SUNT MARI M-AM GANDIT SA PROPUN MARIREA SALARIULUI ........ si a fost aprobat in unaminitate de cei200, pardon, 15 participanti :)
Din ce m-am uitat pe net, intelesesem ca dupa o anumita suma pot fi dat in judecata pentru recuperarea sumei, dar daca nu e asa.......
Daca ati semnat un angajament de plata scris si nu reusiti sa va intelegeti cu presedintele administratiei, puteti incerca si varianta medierii, solicitand dvs.aceasta procedura, ca sa scapati de stress. Daca presedintele o tine pe a lui si va va da in judecata, in cele din urma, puteti demonstra chiar si in instanta buna credinta, prin plata sumelor lunare la care ati convenit in respectivul angajament. Pana ati ajunge la primul termen, ar fi posibil chiar sa achitati intreg debitul restant.
Restante intretinere
geta67
Buna ziua, as dori sa -mi spuneti care este procedura in cazul in care ajungi in instanta cu restantele la intretinere? Din primul proces te executa silit (iti ... (vezi toată discuția)