avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Esalonarea restantei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Esalonarea restantei

Am o datorie la intretinere de 6500 de lei si as vrea sa fac un angajament de plata catre asociatia de locatari pentru a plati aceasta suma.Problema este ca administratora nu vrea sa-mi accepte acest angajament.Va rog foarte mult sa maajutati cu un raspuns.Nu sunt in categoria de rau platnic chiar vreau sa achit aceasta suma dar nu pot integral.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogdan198415 , utilizator 14:51, 21 Noiembrie 2014
Presedintele este reprezentantul asociatiei, faceti o cerere catre comitet si presedinte si acestia pot sa decida daca va accepta sau nu esalonarea.
Aceasta cerere este foarte buna pentru dumneavoastra in cazul in care ajungeti in justitie, puteti dovedi buna dumneavoastra intentie de achitare a datoriei, eventual in cerere specificati si care este posibilitatea dumneavoastra financiara pentru achitarea restantei.
Dar atentie ca restantele se achita in ordinea vechimii lor, atat restanta cat si penalizari, iar suma pe care o achitati trebuie sa fie mai mare decat intretinerea lunara, ca altfel este egal cu zero daca intretinerea este mai mare decat achitati din restanta, este statul pe loc!

PS Nu este nevoie de mediere, sunt bani aruncati pe geam, tot de dumneavoastra, este suficient un act intre dumneavoastra si comitet (reprezentat de presedinte), stampilat si cu numar de inregistrare, in 2 exemplare, cate unu pentru fiecare parte!!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
ContSters241232, utilizator
bogdan198415 a scris:

Am o datorie la intretinere de 6500 de lei si as vrea sa fac un angajament de plata catre asociatia de locatari pentru a plati aceasta suma.Problema este ca administratora nu vrea sa-mi accepte acest angajament.

Daca nu va forteaza nimeni sa incheiati o intelegere, o esalonare, nu vad de ce sa faceti acel angajament. Angajati-va in sinea dumneavoastra sa scapati de aceasta datorie si platiti chiar maine o parte din suma. Faceti plati cat mai dese si cat mai consistente ca sa achitati suma.
Am vorbit cu administratora,i-am explicat cat ii pot da lunar si anume 700 de lei din restanta plus intretinerea lunara care va veni.tot nu vrea sa fac acel angajament mai mult mi-a spus ca va da drumul dosarului in tribunal.va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.va multumesc frumos
V-am spus ca nu administratorul decide, vorbiti cu presedintele sau cu cei din comitet, faceti o cerere catre comitet si o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, eventual scrisoare cu valoare declarata in care posta confirma ca in plic este cererea si nu o foaie alba, si tineti confirmarea de primire. Incepeti sa platiti si daca ajungeti in istanta aveti dovada bunei intentii.
Dar nu mai apelati la administrator!
Imi puteti spune cum sa fac aceasta cerere sau este un anume tip.va rog frumos

Alte discuții în legătură

Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari restante crisanclaudia crisanclaudia am restante la intretinere cumulate in suma de 4000 lei,platesc in fiecare luna aprox 500 lei (nu reusesc sa platesc contravaloarea a doua luni si nu-mi ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari ameninta cu darea in judecata fara preaviz si cu listarea rauplatnicilor MinaSI MinaSI Buna ziua. Asociatia de Proprietari din blocul unde locuiesc saptamana tecuta a pus la avizier un Anunt care citeaza cateva familii, printre care si eu, cu ... (vezi toată discuția)