avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Esalonare plata restantieri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Esalonare plata restantieri

Ce trebuie sa faca un restantier care doreste sa achite suma totala, dar nu-si permite sa plateasca toata suma restanta intr-o singura transa? Poate cere la asociatie esalonarea platii,si cum o poate face fara sa ajunga in instanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:11, 15 Iunie 2013
poate sa plateasca esalonat fara nici o cerere speciala, daca administratoru / casierul refuza plata esalonata puteti solicita un cont bancar in care sa faceti platile .Nu are dreptul sa va refuze platile , daca vrea sa refuze , sa motiveze refuzul in scris, daca se ajunge in instanta sa puteti dovedi buna intentie .
Are varianta sa negocieze si sa incheie cu asociatia de proprietari angajament de plata
Daca nu vrea sa motiveze refuzul in scris puteti trimite o anumita suma de bani prin posta sau curier dar sa trimiteti cu acea confirmare de primire ca sa puteti justifica daca ajungeti in instanta
ganya a scris:
Ce trebuie sa faca un restantier care doreste sa achite suma totala, dar nu-si permite sa plateasca toata suma restanta intr-o singura transa?

Sa mearga la asociatie cu orice suma si sa plateasca.
Cu sau fara restante oricine poate plati partial orice suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonarea restantei bogdan198415 bogdan198415 Am o datorie la intretinere de 6500 de lei si as vrea sa fac un angajament de plata catre asociatia de locatari pentru a plati aceasta suma.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Eºalonare plata restante pufosenix pufosenix Bună seara, am şi eu nevoie de un sfat, poate mă puteţi ajuta, am fost întrebat la rândul meu şi nu am ştiut ce să răspund. Situaţie în ... (vezi toată discuția)
Refuz de incasare a platii partiale la restante dragos1978 dragos1978 Daca din diverse motive, care tin strict de mine, am ajuns sa am o restanta destul de maricica la intretinere, iar asociatia de proprietari decide actionarea ... (vezi toată discuția)