Daca din diverse motive, care tin strict de mine, am ajuns sa am o restanta destul de maricica la intretinere, iar asociatia de proprietari decide actionarea mea in judecata, refuzul de a imi incasa plata partiala a restaneti pe timpul procesului este perfect legala, sau este un exces de zel al administratie asociatiei de locatari. va multumesc!
Este un abuz din partea administratorului de a nu va primi o plata partiala a restantei, indiferent de suma. In felul acesta el va forteaza in mod subiectiv marirea penalizarilor.
Faceti o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei, in doua exemplare (unul inregistrat, stampilat si semnat de presedinte sa ramana la Dv. - ca dovada ca a luat cunostinta de aceasta situatie) si in care scrieti ca doriti sa platiti sume partiale.
Daca administratorul va refuza plata, puneti-l sa scrie pe cerere si sa semneze ca refuza....si motivul acestui refuz. Evident ca va refuza si evident ca ii va fi frica sa faca lucrul acesta pentru ca stie sau macar isi poate imagina ca nu e un comportament corect.
Trimiteti banii prin posta si pastrati recipisa, ca dovada ca ati facut plati intermediare sau ordin de plata (foaie de varsamant) in contul asociatiei....asta daca exista acest cont sau daca vi-l spune cineva.
Si inca o intrebare, Daca pana la inceperea actionarii in judecata se poate face o intelegere scrisa cu reprezentantii asociatiei in ceea ce priveste un angajament de plata a restantei.
Va multumesc!
Angajamentul de plata poate fi facut inainte ca asociatia sa va actioneze in instanta si astfel puteti stabili impreuna cu presedintele un grafic al platilor, o esalonare pe care trebuie sa o respectati ca altfel ajungeti in instanta.
Angajamentul de plata puteti sa-l luati si-n instanta solicitand judecatorului un o amanare, termen pentru a va putea achita datoriile. Numai ca in aceasta situatie o sa platiti si eventualele cheltuieli de judecata.