avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante asociatie

Buna ziua, ma numesc Popa Corina, nu stiu daca scriu unde trebuie, dar as avea o intrebare in legatura cu o restanta la intretinerea la bloc: presedintele mi-ai trimis o somatie care nu a ajuns la mine niciodata, de la posta a primi raspun cum ca eu am refuzat sa confirm primirea, acum am aflat ca el a depus actele la avocat si a platit taxa de timbru si asteapta sa treaca termenul somatie si trimite actele in fata instantei. eu vreau sa platesc o parte din suma acum si o parte saptamana viitoare, iar administratoarea refuza sa imi taie chitanta daca nu platesc toata suma.eu stiu ca daca platesc o parte din suma trebuie refact dosarul,asa-i? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:12, 9 Octombrie 2014
Pentru a face dovada interesului de a achita debitul,comunicati suma postal cu mandat confirmare
Administratorul de imobil are obligatia sa perceapa orice suma in contul debitelor in evidenta
Incercati negocierea incheierii unui angajament de plata
Daca reusiti incheierea angajamentului,copie dupa acesta il introduceti la instanta care va dispune incetarea judecatii
Va multumesc pentru raspuns, eu nu stiu cat timp a trecut de cand mi-a trimis somatia si ce termen este dat in ea, dar pot oricum sa fac acea dovada?la mediere am inteles ca nu este dreptul (s-a scos legea). Adica administratorul are voie sa imi taie chitanta pe orice suma din restanta, ea a zis ca legal nu are dreptul ca s-a trimis somatia.
Medierea nu mai este obligatorie, dar aveți tot dreptul să apelați la ea, deci legea este în vigoare. Chiar și dacă se ajunge la proces, din moment ce achitați în întregime sau parțial suma, vă dați seama că nu veți fi obligată să suportați de două ori debitul. Important este să păstrați orice dovadă de achitare a sumei, fie și parțială. Oriunde ați ajunge, veți dovedi că ați plătit, atât cât ați plătit.
eu vrea sa platesc partial suma si administratorul refuza sa imi taie chitanta pe suma partiala, doar daca achit toata suma imi taie chitanta
Atunci plătiți prin poștă, așa cum v-a spus doamna de mai sus. Dovada plății parțiale va fi emisă de poștă.

Alte discuții în legătură

Refuz de plata la restanta de la intretinere Amelia83 Amelia83 Buna seara! Inainte de a va spune ce problema am imi asum si vina de a nu fi platit intretinerea la timp din cauza unor probleme ( nu ca ar interesa pe cineva ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa platesc restanta la intretinere dar sunt refuzat ClaudiuCta ClaudiuCta Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje am o restanta de 2200 lei la care se adauga si reparatie acoperisului in valoare de 900 lei am primit 1 somatie de la ... (vezi toată discuția)