avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz de plata la restanta de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz de plata la restanta de la intretinere

Buna seara! Inainte de a va spune ce problema am imi asum si vina de a nu fi platit intretinerea la timp din cauza unor probleme ( nu ca ar interesa pe cineva din ce cauza nu am platit o). Am o restanta de 1.600 lei la intretinere ... restanta stransa in 5-6 luni de neplata a intretinerii. Zilele trecute am fost instiintati ca vom fi actionati in instanta daca nu platim. In aceasta seara merg la administratie sa achit o parte din restanta ... mai exact 900 lei. Administratorul imi spune franc ca nu mi poate primi banii ... ca restanta mea este de 1600 lei si ca ori platesc totul ori nimic. Il intreb din ce motiv ... imi spune ca asa s a hotarat in ultima sedinta. Imi spune ca inca nu s a trimis dosarul in instanta dar cu toate astea el nu mi incaseaza acesti 900 lei. Va intreb daca este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:33, 2 Octombrie 2014
Nu este legal ! El are obligația de a încasa banii care doriti sa-i plătiți. Faceti urgent o sesizare la serviciul de relație cu asociaților de proprietari din cadrul primăriei de sector sau a localității in care locuiti !
Nu este legal, luati legatura cu presedintele asociatiei, sau aflati contul si ii depuneti la banca.
Chiar daca v-au dat in judecata, nu au motive sa va refuze plata, este o prostie sa nu accepte suma pe care doriti sa o achitati si sa piarda timpul prin tribunale!!
Am mers apoi la dansu cu o cerere prin care ii solicitam un raspuns in scris cu privire la refuzul de a mi incasa banii. I-am cerut un numar de inregistrare ... nu a vrut sa mi dea ... ce dovada am ca am mers sa-i dau banii? Ce pot face mai departe? Vreau sa rezolv situatia inainte de a trimite dosarul in instanta ...
Presedintele a fost de fata la discutie si a sustinut ca nu se poate face incasarea ... ca s au facut niste acte in ultima sedinta, niste oameni au pierdut timp sa le scrie si trebuie platita toata suma ...
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Adriantot, moderator
Administratorul trebuie sa va primeasca orice suma puteti achita ....doar daca in statutul asociatiei nu se specifica cumva ca restantierii trebuie sa plateasca, cand platesc, toata suma restanta.

Faceti o sesizare scrisa catre presedintele asociatiei si puneti argumentele pentru care veti plati restanta in mai multe rate, eventual faceti si prezentati o grila de achitare a restantei similar unui angajament de plata.
Tocmai asta spuneam mai sus ... am mers cu o cerere la dansu si nu a vrut sa mi-o primeasca ... a zis ca restanta mea este de 1643 lei si atat trebuie sa achit ... discutam cand o sa am toti banii ... orice alta discutie o refuza din start

Ce sa fac pe mai departe? Cui sa ma adresez?
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Restante asociatie popacorina popacorina Buna ziua, ma numesc Popa Corina, nu stiu daca scriu unde trebuie, dar as avea o intrebare in legatura cu o restanta la intretinerea la bloc: presedintele ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere bloc ACManuela ACManuela Buna seara, Ma puteti ajuta cu art din lege vizavi de plata restantei la intretinere? Avem 3 luni restanta cu plata intretinerii lunare si in seara ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)