avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere bloc

Buna seara,

Ma puteti ajuta cu art din lege vizavi de plata restantei la intretinere?
Avem 3 luni restanta cu plata intretinerii lunare si in seara aceasta am fost sa platesc intretinerea pe o singura luna (din pacate din cauza unor probleme personale ma gasesc in imposibilitatea de a achita intretinerea pe mai multe luni). D-na administrator a refuzat sa-mi accepte banii pe o singura luna spunandu-mi ca trebuie sa achit doua restante din cele trei ca altfel ne da in judecata.
Este indreptatita dumneaei din punct de vedere legal sa refuze sa-mi accepte plata pe o singura luna restanta?
O ultima intrebare: de la ce varsta trebuie trecut copilul la intretinere. Mentionez ca am un bebelus de 5 luni acasa si momentan nu este trecut la intretinere.

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ACManuela , utilizator 07:29, 22 Martie 2013
Administratorul nu poate refuza incasarea nici unei sume de bani.
Copilul trebuie trecut la intretinere de cand se naste.
Va multumesc pt raspuns.
Puteti sa ma ajutati cu un art de lege in care sa fie mentionat faptul ca administratorul este obligat sa accepte suma cu care locatarul vine sa plateasca?
Nu exista articol de lege in care sa se specifice obligatia administratorului de a primi sau dreptul de a nu primi anumite sume de bani. Dar asa cum la furnizori se poate face plata partiala, tot asa si administratorul ar trebui sa primeasca plati partiale ale debitelor locatarilor.

Intrebati de contul bancar al asociatiei si faceti plati direct in cont sau trimiteti banii prin posta cu confirmare de primire.
Daca are proasta inspiratie sa va dea in judecata ati putea arata instantei recipisa postala ca dovada ca ati vrut sa platiti si ca nu a ridicat banii de la posta, asta in caz ca refuza incasarea banilor prin mandat postal. Avertizati-o sub acest aspect si apoi treceti la treaba.

Pentru bebelus faceti o cerere de intrare in evidenta pentru plata intretinerii.
Va multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de plata la restanta de la intretinere Amelia83 Amelia83 Buna seara! Inainte de a va spune ce problema am imi asum si vina de a nu fi platit intretinerea la timp din cauza unor probleme ( nu ca ar interesa pe cineva ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari restante crisanclaudia crisanclaudia am restante la intretinere cumulate in suma de 4000 lei,platesc in fiecare luna aprox 500 lei (nu reusesc sa platesc contravaloarea a doua luni si nu-mi ... (vezi toată discuția)
Problema cu cheltuielile adaugate la intretinere badea raluca badea raluca IN VARA A PLECAT ADMINISTRATORA LASAND RESTNATE DE 4000O DE RON, LA dALKIA SI LA DISTRIGAS.ACUM TREI LUNI, PRINTR-UN ACORD IN SCRIS AM ACCEPTAT TOTI ... (vezi toată discuția)