avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere si restante,refuz incasare bani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere si restante,refuz incasare bani

Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat datoriile,printre care si o datorie de aproximativ 4000 de lei la intretinere(undeva aproximativ 2800 lei restante si 1200 lei penalizari dupa calculele lor)...in sfarsit mi-am gasit de munca si acum 3 saptamani am incasat salariu si hop si eu la dna administratora cu 1100 lei sa achit cate ceva...dansa mi-a taiat chitante(2 la numar cu 600 lei restante si alta cu 500 lei in cont penalizari)...este normal asa ceva?
dar asta nu ar fi buba cea mai mare...acum 3 zile m-am trezit cu citatie de la Judecatorie cum ca Asociatia de proprietari m-a actionat in judecata pentru recuperarea datoriei in valoare de 4000 lei...toate bune si frumoase...ieri fiind din nou zi de plata la administratia blocului m-am mai dus la doamna administratora cu inca 800 lei pregatiti sa mai achit ceva,dar surpriza mi-a refuzat banii?ce sa fac in situatia asta?mentionez ca pot sa achit toata datoria pana la primul termen de judecata inscris pe citatia de la Judecatorie...nu pot plati in banca pentru ca nu stiu contul asociatiei de proprietari iar administratora a refuzat sa mi-l dea,pe cererea de chemare in judecata nu este trecut contul bancar si nici pe listele de intretinere nu este.
un sfat mi-ar prinde bine.
va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
unlocataranonim, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:27, 25 Iulie 2012
Si care ar fi motivul refuzului?
refuzul ar fi motivul ca ei m-au dat in judecata...
Ar fi trebuit sa te someze si apoi sa te actioneze in judecata pentru recuperarea sumelor aferente. Pentru lamuriri citeste Lg 230/2007 si normele de aplicare.
Si oricum ei trebuiau sa-ti primeasca banii ; vezi la primarie ca este constituit un serviciu privind consilierea asociatiilor de proprietari si a cetatenilor si fa reclamatie ca nu ti-au primit banii.
Succes!
Cate luni ai ramas in urma cu plata intretineri?

Din cate stiu dupa 90 de zile ascociatia te poate da in judecata conf legi.Mie mi se pare ceva putred la mijloc sa nu te lasi poti plati si prin mandat postal .In caz ca totusi se ajunge la proces vei avea dovada bunei credinte ca ai platit dar au refuzat sa incaseze (daca refuza mandatul postal).
pe cererea de chemare in judecata scrie ca am fost somat,au atasat si o somatie etc,din pacate eu nu am primit niciodata asa ceva(stiu ca somatiile se trimit prin posta,cu confirmare de primire,neavand job eram acasa trebuia sa primesc,in fine somatia e ultima care ma doare pe mine acum,nu a fost afiasata la avizier)
ma intereseaza cum sa fac sa imi platesc datoria...si daca e normal sa imi ia din banii care le dau si penalizarile...din cate stiam intai trebuie stins debitul apoi se sting accesoriile...
poate cineva sa imi dea o parere?
am cam citit legea 230 dar in lege nu scrie nimic despre refuzul de a primi bani sau despre modul in care se scade datoria daca o achiti fractionat

Alte discuții în legătură

Solicitare ajutor (recuperare partiala restante) hacman hacman :vishenka: Buna ziua, O fosta colega de serviciu a venit la mine sa ma intrebe de legislatie intr-o problema de asociatie de locatari. Ea nu are PC si mai ma ... (vezi toată discuția)
Restante asociatie popacorina popacorina Buna ziua, ma numesc Popa Corina, nu stiu daca scriu unde trebuie, dar as avea o intrebare in legatura cu o restanta la intretinerea la bloc: presedintele ... (vezi toată discuția)
Ordinea stingerii datoriilor c.eleonora c.eleonora Buna ziua,in calitate de proprietar al unui apartament , am acumulat o datorie restanta la plata intretinerii de 8.000 lei si o penalizare de 5.500lei. Pentru ... (vezi toată discuția)