Buna ziua, as dori sa -mi spuneti care este procedura in cazul in care ajungi in instanta cu restantele la intretinere? Din primul proces te executa silit (iti pierzi casa) sau iti dau termene de plata si esalonare, mai ales daca demonstrezi ca ai ramas fara servici si venituri in perioada in care s-au acumulat? Iar penalizarile esti obligat sa le platesti? pt. ca la mine aproape ca depaseste penalizarea ,suma consumului pe luna , si creste in fiecare luna . Mi se pare mie sau este penalizare la totalul restantei, in care e inclusa si penalizarea. Sper ca am fost explicita ,va multumesc.
Penalizarile nu pot depasi suma datorata. Iar executarea silita se face asupra imobilului numai daca instanta considera ca nu platiti in alt mod. Este bine sa probati ca puteti plati si sa faceti o oferta de plata, chiar in instanta.
@geta67,
Dupa cum puneti intrebarile se pare ca inca nu ati ajuns in instanta si asta ar fi bine pentru ca acolo va costa mai mult. Mergeti la asociatie, vorbiti cu presedintele. Luati-va un angajament in scris ca platiti lunar o anumita suma si scapati de judecata.
Daca ati ajuns in instanta solicitati un termen mai indepartat ca sa puteti plati catre asociatie. Acum incepe vacanta si va aproba cu usurinta urmatorul termen prin septembrie-octombrie.
Revin cu o intrebare: S-a votat azi ceva lege in legatura cu restantierii si penalitatile? Unde as putea citi mai multe despre aceasta lege?
Va multumesc!
Plata restantelor
Daniel4x4
Buna ziua !
Avem in asociatie urmatoarea situatie :
- proprietar restantier caruia i s-a deschis proces pentru recuperarea restantei;
- proprietarul a venit ... (vezi toată discuția)