buna ziua daca am o restanta mai mare la intretinere si la aceasta suma se adauga si penalizarile, doresc sa platesc toata restanta care o am,se recalculeaza cumva penalizarile sau macar o parte din ele? Sau trebuie platita toata suma cu tot cu penalizari?Multumesc..
din pacate nu se poate plati doar restanta, din suma pe care o platiti se va stinge datoria pe care o aveti pt fiecare luna in parte plus penalitatile aferente fiecareia dintre ele
Dispozitiile in vigoare privitoare la ordinea de stingere a debitelor este in finctie de vechime suma de baza + penalitatile aferente
Pentru a indeparta situatia sa ramaneti in evidenta cu sume cu titlu de restanta,pentru care asociatia de proprietari are dreptul sa desfasoare procedura de recuperare in instanta,este de preferat sa achitati intreg debitul
Pentru clarificarea acestei chestiuni, mergeti la sediul as. prop. si discutati cu presedintele sau alt membru al com. executiv.
Este posibil sa fiti inteleasa, adica sa achitati intreaga suma de baza, urmand ca printr-un angajament de esalonare sa achitati si penalizarile. In acest fel, sumele provenite din penalizari "raman pe loc", adica nemaiavand la ce sa se calculeze penalizari, acestea raman cumva la valoarea inscrisa acum pe lista de plata, eventual f. usor crescute.
Cum spuneam, este posibil sa se procedeze asa, numai daca va intelegeti cu conducerea as. prop si daca va luati un angajament ferm privind plata integrala a penalizarilor, insa nimeni de pe forum nu va poate garanta ceea ce v-am spus.
In mod normal, raspunsurile corecte, sunt cele scrise de cei care au scris inaintea mea...
La adunarea Asociatiei pentru schimbarea administratorului, viitorul administrator a afirmat faptul ca pentru a fi dat in judecata pentru neplata intretinerii, restantele trebuie sa insumeze peste 10.000 lei. Este adevarat? Mie mi se pare o nedreptate foarte mare!!! Daca este adevarat, as dori sa stiu temeiul legal in baza caruia este posibil acest lucru.
Singura conditie de indeplinit este ca o restanta sa aiba o vechime mai mare de 90 zile.
Asadar nu este importanta suma totala a restantei pentru ca cineva sa fie dat in judecata.
Administratorul dv. insa s-a referit la faptul ca recuperarea acestei datorii se face mult mai usor pentru o suma mare decat pentru sume mici.
Recuperarea se face prin executori judecatoresti. Acestia isi au si ei pretul lor pentru prestatie, iar acest onorariu este proportional cu suma executata, asa ca pentru sume mici nu se prea deranjeaza.
Daca restantele insumeaza, sa zicem 5000 lei e de preferat intelegerea amiabila de recuperare a restantei in cadrul asociatiei, insemnand si costuri de timp si bani mai mici atat pentru asociatie, cat si pentru restantier.
Restanta intretinere
antonyc
Buna ziua,
As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt
Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)
Plata restantelor
Daniel4x4
Buna ziua !
Avem in asociatie urmatoarea situatie :
- proprietar restantier caruia i s-a deschis proces pentru recuperarea restantei;
- proprietarul a venit ... (vezi toată discuția)