avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Majorari intretinere (cheltuieli comune), posibilitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Majorari intretinere (cheltuieli comune), posibilitate anulare daca platesc restantele in totalitate

Exista vreo cale de a scapa de plata majorarilor catre asociatiile de locatari ? Stiu ca daca voi plati la zi cheltuielile comune dupa 4 ani se prescriu , insa as dori sa achit la zi restantele la zi si sa scap de majorari .

Va multumesc anticipat !
O seara buna
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 14:39, 19 Ianuarie 2016
Acele majorari, cum le spuneti dumneavoastra, sunt de fapt penalizari calculate la sumele datorate catre asociatie drept cheltuieli de intretinere.
Din orice suma platiti acum la asociatie, vi se sting cele mai vechi debite concomitent cu cele mai vechi penalizari. Asa ca nu puteti achita doar restantele si sa lasati penalizarile neplatite.
Iar acele penalizari ce sunt acum in sarcina dumneavoastra, trebuiesc incasate de asociatie pentru ca asociatia a platit ori are de platit penalizari catre furnizori. Daca, din greseala conducerii asociatiei, nu platiti dumneavoastra acele penalizari, inseamna ca asociatia nu are de unde plati furnizorilor iar acestia pot sista apa, gazul, energia termica... pe intreaga asociatie.
Corect va dau perfecta dreptate insa stiu ca in trecut se putea achita restanta si scapai de majorari , din cate am inteles acum ar fi fost data o lege pe data de 16 prin care pot achita fara sa achit si majorarile care au fost calculate dupa bunul plac al doamnei administratoare .
legea ar fi aici insa nu stiu daca se aplica si pentru mine : www.avocatnet.ro/content/art...

as dori sa stiu daca exista vreo modalitate prin care pot achita sumele restante fara majorarile de rigoare.
Am vrea sa va dam o veste buna, insa nu avem cum.

Dvs. faceti referire la OUG nr. 44/2015 i Ordinul MFP nr.3831/2015:
Toţi contribuabilii care îşi vor achita, până la 31 martie 2016, datoriile restante la 30 septembrie 2015 faţă de bugetul de stat, vor beneficia de anularea penalităţilor de întârziere aferente...

Remarcati ca este vorba despre restantele fata de bugetul de stat...

Insa, trebuie sa mergeti la sediul as. prop. , sa discutati cu presedintele o esalonarea acestor cheltuieli.
O eventuala micsorare / stergere a debitului la penalizari se poate face numai in instanta.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
Adam Grecu, utilizator
bine , cum as putea sa actionez in instanta? Chiar as dori sa achit restantele dar majorarile sunt enorm de mult de achitat , nu voi reusi niciodata sa le achit. Vreau sa scap cumva de acest cerc vicios.
Penalizarile nu pot fi mai mari decat restantele. Daca restantele sunt enorme, penalizarile pot fi cel mult egale cu aceste restante.
Din moment ce vreti sa achitati restantele, deducem ca acestea sunt corecte, ca le recunoasteti si intelegeti ca este de datoria dumneavoastra sa le achitati pentru ca ati beneficiat de apa, gaz, caldura, reparatii, lift... prin intermediul asociatiei. Dar toate acestea neachitate au dus la intarzieri de plati catre furnizori iar acestia au afcturat penalizari catre asociatie. Asociatia este obligata sa achite aceste penalizari si sa le recuoereze de la restantierii sai, restantieri printre care sunteti si dumneavoastra chiar cu sume enorme asa cum spuneti.
Asa ca trebuie sa platiti penalizarile odata cu plata restantelor. Nu exista lege care sa va scuteasca de plata acestor penalizari si, in consecinta, nici in instanta nu poate decide scutirea de plata neavand baza legala.

Alte discuții în legătură

Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 aaa123 aaa123 nu am mai platit datoriile catre asociatia de proprietari de vreo 4 ani de zile, adunandu-se o suma totala de datorat destul de mare, in jur de vreo 6.000 lei. ... (vezi toată discuția)