avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces cu asociatia de propietari/locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces cu asociatia de propietari/locatari

Buna ziua!
--Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la intretinere.Da, recunosc am acumulat cca.2250 Ron (incluse si penalizarile)
--Vreau sa ma ajutati, ca la prima infatisare-16feb. a.c., sa pot obtine un termen de plata a datoriei de cca.6 luni,pana ajung la zi cu platile.
--Am observat si o rea intentie din partea AL:
1)In luna septembrie a aparut o lege (L.175/2010)prin care cei ce isi iau angajamentul ca platesc datoriile in decurs de un an si ajung la zi, vor scapa de penalizari. Am facut o cerere-angajament la care am anexat adeverintele de salariat a celor 4 din casa (de fapt 3, ca doar atatia lucram si veniturile erau/ persoana mai mici de 1000 lei,ba chiar mai mici de 600!) + copii dupa buletine.Acestea au fost puse la dosar la AL.
2)Pe cerea de chemare in judecata scrie ca "sunt beneficiar prestari servicii(caldura, apa calda menajera si de consum,apa rece". DAR de fapt, Centrala termica nu mai e...Eu beneficiez doar de apa rece...,serviciile femeii de serviciu si ridicarea gunoiului...
3)Se specifica in cerere ca "nu a achitat cheltuielile de intretinere pe perioada 2008-2010 ", dar in anexele lor se vede clar ca am mai platit in acest interval cca.800 Ron...
4)Cererea de chemare in judecata are data de 06.01.2011, foile anexate de AL arata datoria mea de la sfarsitul lunii octombrie- (intretinere +penalizari) respectiv 1643,94 + 604,48=2.248,42 lei ...DAR, eu am mai platit in nov. si dec.2010 cate 100 Ron !...
-In concluzie, suma reclamata de plata NU MAI ESTE aceeasi...

Va rog sa-mi spuneti ce lege + articol imi permite respingerea plangerii ca fiind...(nu stiu cum sa-i zic-spuneti-mi dvs.)...datorita diferentei de sume datorate.
Vreau astfel sa mai castig timp pt.plata , fara a fi sub controlul juridic.
Va multumesc anticipat

P.S.-Sa nu uit sa va spun ca intre timp am devenit somer...
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:09, 19 Ianuarie 2011
In legea 175/2010 referitoare la penalizari se spune ca daca restantierul isi achita cotele de intretinere, abia atunci poate fi scutit de penalizari...si asta pana la 20.iulie 2011. Deci nu conteaza ca va luati angajamentul, ca sa fiti scutit de penalizari, conteaza sa le achitati integral.

Nu puteti respinge actiunea asociatiei in instanta, dar va puteti prezenta la proces cu chitantele care dovedesc platile facute in perioada in care ati acumulat restantele si vor fi luate in considerare, inclusiv de asociatie. Tot in instanta spuneti ca recunoasteti sumele care vi se pun in sarcina de plata, evident mai putin cele achitate, si va luati angajamentul ca intr-o perioada de timp de ....n luni sa va achitati restanta. Se va tine cont de acest angajament.
Faceti-va planul de achitare astfel incat in mod real sa puteti plati acele sume si sa nu fie doar niste vorbe spuse-n van.
Sa zicem ca sunteti dumneavoastra Administratorul.Cum ati proceda vazand ca un apartament cu 4 persoane si 3 angajati nu isi plateste intretinerea desi are de platit
doar de apa rece...,serviciile femeii de serviciu si ridicarea gunoiului...


1Nu va poate scuti de penalizari atata timp cat furnizorii le aplica.
2 Centrala termica numai este poate chiar din cauza dv si altor datornici ca dv.
La fel o fi si cu curentul pe scara ca vad ca nu l-ati enumerat mai sus.
De unde credeti dv ca are asociatia bani sa plateasca pentru restantieri?
Daca dv nu aveti bani restul locatarilor de unde sa aiba sa va acopere suma dumneavoastra?
3 intervalul 2008-2010 inseamna e corect atata timp cat nu ati platit tot 2008-ul
4 De la chemarea in judecata si pana la inceperea procesului se pot achita sume asa ca nu conteaza ca suma nu mai este aceeasi.

Ca sa castigati timp puteti doar sa facet angajament de plata scris cu asociatia dar daca dv nu ati platit pana acum de ce v-ar crede ca o sa platiti in continuare??
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
Cred ca m-ati inteles gresit.
Eu nu am spus ca nu voi plati datoria...Vreau sa nu fiu sub controlul justitiei.
Problema mea este ca am facut acest angajament(cu toate ca nu stiu ce norme de aplicare are...si cum se aplica-Legea 175/2010) si totusi asociatia m-a dat in judecata(!) Nu putea sa astepte termenul limita si apoi sa ma dea in judecata? AICI vad eu intentia de rautate a Asociatiei...
Ce intelegeti prin controlul justitiei?

Daca ati facut un angajament scris cu asociatia si va da in judecata insemana ca nu ati respectat si din acest motiv va da in judecata.
Angajament era ca dati lunar suma de....
Nu ati da o luna atunci va da in judecata.
Nu inseamna ca trebuie sa stepte pana la final.

Daca ati facut "pe vorbe " atunci nu ati facut.Daca faceati angajament stiati ce scria in el.Dar nu stiti deci nu ati facut.

Cum sunteti sub controlul justitiei??Ce insemna la dv sub controlul justitiei?

Oricum judecata insemna ca o sa mai aveti de platit si niste cheltuieli de judecata in plus pe langa suma asta apoi daca tot nu platiti se complica lucrurile si se apeleaza la executor judecatoresc.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
1)Vreti sa iesiti in evidenta se pare cu nr. de raspunsuri , la texte interpretate gresit.
Suma platita de 100 Ron pe luna nov. si la fel pe dec.2010 sunt bani platiti in plus fata de suma lunii curente(deci numai pt. restanta!).Nu stiu unde vedeti dvs. rea vointa din partea mea...
2)Referitor la "controlul justitiei"...Nu vreau sa merg mereu la tribunal pentru a pierde niste timp...Stiu ce am de facut -sa platesc.Nu trebuie sa-mi spuna onorata instanta asta...

Oricum va multumesc pentru parere.
Vad ca nimeni nu mi-a spus vreun articol de lege privind neconcordanta sumelor...
Multumesc

Alte discuții în legătură

Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere ionescubogdan ionescubogdan VA ROG SAMA AJUTATI SI PE MINE SA MA LAMURESC CUM SE CALCULEAZA PENALITATILE LA INTRETINERE din ce am gasit eu pe net am inteles urmatoarele: suma afisata ... (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 aaa123 aaa123 nu am mai platit datoriile catre asociatia de proprietari de vreo 4 ani de zile, adunandu-se o suma totala de datorat destul de mare, in jur de vreo 6.000 lei. ... (vezi toată discuția)