Eu cred ca ati avut si aveti necazuri. Si de aceea este greu de suportat raspunsul la intrebarile dumneavoastra:
De aceea am vrea sa stim cine a gresit? Noi am inteles ca suntem restantieri, dar cei din asociatie nu au nici o vina?
Poate a gresit soarta cu planificarea vitilor de care vorbiti mai sus. Nu au fost posibilitati materiale. Este clar. Dar nu au nici o vina pentru aceasta situatie cei din asociatie, vecinii dv.
Ati avut noroc totusi ca sunteti intr-o asociatie si in acest timp ati beneficiat de reparatii, intretinere, apa, caldura, electricitate... care au fost suportate din fondurile celorlalti proprietari. Asociatia poate are restante fata de furnizori. Furnizorii calculeaza penalizari etc. Daca erati intr-un imobil singuri, vi se opreau utilitatile dupa primele 30 de zile de neplata.
Dar poate reusiti sa va reveniti si cu ajutorul celor din conducerea asociatiei. Mergeti la presedintele asociatiei. Incercati sa faceti o conventie, un angajament de plata. Obligati-va sa platiti de acum inainte cota lunara si inca o suma ce o puteti suporta din restante. Rugati-l pe presedinte sa discute in comitet si sa inghete penalizarile la nivelul actual. In functie de datoriile asociatiei catre furnizori, conducerea asociatiei poate sa va ajute in sensul esalonarii si stoparii penalizarilor. Dar si dv trebuie sa realizati cu strictete angajamentul de a plati lunar sumele convenite.
Noi am avut cazuri cand am decis sa reducem o parte din penalizarile deja calculate si afisate pentru restantieri care au achiat imediat debitele.