multumesc frumos pentru raspuns. am sunat la supermarketul respectiv, iar un agent de la paza care s-a recomandat ca fiind nou angajat, a facut o verificare si mi-a spus ca nu apar in baza de date precum ca s-ar fi facut o plangere.
daca au tecut deja 2 luni de zile sper ca totul e bine si ar fi absurd sa ma trezesc peste 6 luni sau chiar ani cu vreun dosar penal, pentru o greseala, prostie pe care o regret.
in plus, neavand nici cartea de ident, oricine in cazu meu putea da si date false in legat cu identitatea. nici nu mai stiu la ce sa ma gandesc. sper ca totul va fi bine. ce parere aveti?
acum 2 luni ca multa parere de rau si rusine marturisesc ca am incercat sa fur dintr-un supermarket un sampon in valoare de 12 ron. la casa am platit celelalte produse pe care le aveam in cos, cu exceptia samponului pe care il aveam sub geanta. dupa aceea un agent de paza mi.a cerut bonul pentru verificare si constatand neregula m-a condus intr-o incapere. pe scurt, neavand nici cartea de ident la mine mi s-a cerut numele si adresa si am achitat suma de 150 ron, pentru care am primit o chitanta(originala ramanand la mine, ei facand o copie dupa ceasta), pe care era expl ca acea suma semnifica furt din magazin. samponul, a ramas la ei, politia nu a fost chemata, nu am dat niciun fel de declaratie. Imi pare foarte rau pentru fapta facuta, iar intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.poate fi sesizata politia in acest caz?
2. mi se poate intocmi vreun dosar penal?
3. pot fi data in judecata dupa o perioada de timp pe baza inregistrarilor video?
4. voi primi pe viitor vreo citatie sau vreo amenda?
Va rog frumos, din suflet sa-mi raspunde-ti! aceste intrebari nu-mi dau pace! va multumesc!