avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din supermarket

acum 2 luni ca multa parere de rau si rusine marturisesc ca am incercat sa fur dintr-un supermarket un sampon in valoare de 12 ron. la casa am platit celelalte produse pe care le aveam in cos, cu exceptia samponului pe care il aveam sub geanta. dupa aceea un agent de paza mi.a cerut bonul pentru verificare si constatand neregula m-a condus intr-o incapere. pe scurt, neavand nici cartea de ident la mine mi s-a cerut numele si adresa si am achitat suma de 150 ron, pentru care am primit o chitanta(originala ramanand la mine, ei facand o copie dupa ceasta), pe care era expl ca acea suma semnifica furt din magazin. samponul, a ramas la ei, politia nu a fost chemata, nu am dat niciun fel de declaratie. Imi pare foarte rau pentru fapta facuta, iar intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.poate fi sesizata politia in acest caz?
2. mi se poate intocmi vreun dosar penal?
3. pot fi data in judecata dupa o perioada de timp pe baza inregistrarilor video?
4. voi primi pe viitor vreo citatie sau vreo amenda?
Va rog frumos, din suflet sa-mi raspunde-ti! aceste intrebari nu-mi dau pace! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters135817 , utilizator 23:03, 25 Iulie 2010
1.da.
2. da

3 si 4. ca sa fitti linsitita intrebati al supermarket daca au formulat
plangere la politie - daca nu au facut si s-au multutmit cu plata produsului puteti sta linistita.
Nu cred sa mai formuleze cei la supermarket plangere penala....
Dar sper ca va este invatatura de minte, pentru ca si un furt cu prejudiciu de 12 lei se pedepseste....
Sincer, consider ca s-a solutionat pe cale amiabila acest diferend.
Haideti sa ne gandim putin altfel:
Intru intr-un magazin, achit la casa ce am cumparat minus un produs.
Cand am plecat de la casa, fara a achita respectivul produs pentru ca AM UITAT DE EL, se naste un drept de creanta in favoarea magazinului pentru contravaloarea produsului.
Nu au decat sa imi solicite conform legii sa imi execut obligatia de plata.
Din pacate pentru acei agenti de paza nu intra in atributiile lor nici daca si ar dori asta, constatarea si sanctionarea infractiunilor sau contraventiilor.
Daca nu au chemat politia nu au ce sa mai faca, daca ma intrebati pe mine.
Mai mult, nu aveau dreptul de a va sanctiona cu suma de 150 lei, nu de alta dar imbogatirea fara justa cauza este sanctionata civil corespunzator.
Exista posibilitatea sa fie sesizata politia si sa fiti citata in acest sens.
Ce nu-mi este insa clar este de ce in locul samponului care valora 12 lei si care a si fost restituit ati fost pusa sa achitati 150 lei iar pe chitanta respectiva s-a mentionat ca valoarea reprezinta furt din magazin.
In situatia in care veti fi citata este recomandabil sa aveti o pozitie de recunoastere si regret a faptei, iar daca nu aveti antecedente penale ( banuiesc ca nu) si avand in vedere ca valoarea prejudiciului a fost mica si acesta fost recuperat prin restituire, aveti sanse sa primiti o amenda administrativa.
Tragerea la raspundere penala a presoanelor care au savarsit infractiuni trebuie sa aiba loc intr'un timp cat mai apropiat de momentul comiterii faptei pt a'si indeplini scopul. Pt a putea fi de probata fapt mai usor ar fi trebuit sa cheme in acel moment politia,daca nu a facut'o probabil ca v'a iertat si v'a pus sa achitati samponul la supra pret ...ca aunci cand va prinde fara bilet intr'un mijloc de transpor in comun :)). Lasand natura civila a faptei ( imbogatirea fara justa cauza....) din punct de vedere penal inca puteti fi tras la rapundere atata timp cat nu s'a prescris fapta, dar de data asta cred ca ati scapat cu o ,,mustrare'' aplicata de catre cei de la paza si nu isi mai pierd vremea cu nicio plangere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
ContSters135817, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt dintr-un magazin, consecințe după sesizarea poliției Ela95 Ela95 Dacă furi dintr-un supermarket si esti prins. Magazinul te pune sa plătești produsele furate si nu le plătești atunci magazinul te poate da in ... (vezi toată discuția)
Interdictie intrare in hipermarket puiutzubleg puiutzubleg Buna ziua, In urma cu o saptamana, am fost fara sa vreau martora unor evenimente, fiind la cumparaturi cu o prietena. Aceasta a sustras dintr-un hipermarket ... (vezi toată discuția)
Care e procedura pentru furt in hipermarket? anamarian anamarian acolo se fura foarte mult ,e posibil sa trimita prin fax sesizare catre politie cu datele celui prins asupra faptului si politia sa ia pe urma masuri?sau ... (vezi toată discuția)