avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interdictie intrare in Hipermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interdictie intrare in Hipermarket

Buna ziua,

In urma cu o saptamana, am fost fara sa vreau martora unor evenimente, fiind la cumparaturi cu o prietena. Aceasta a sustras dintr-un hipermarket unele produse, la iesire, am fost oprite de un agent de paza. M-au luat si pe mine la cotrobait,dar m-au lasat in pace cand au vazut ca sunt ok si nu aveam nimic suspect la mine. Prietena mea era deja alba la fata,a scos produsele sustrase...

La inceput au amenintat-o cu dosar penal, cu politia... Dupa aceea, agentul de paza s-a apucat si a scris pe ceva care semana a factura sau ceva de genul, toate produsele sustrase si a completat si datele din buletin. I-a zis ca daca achita suma totala, de 3 ori, nu cheama politia... Prietena mea s-a aratat dispusa sa incerce sa faca rost de bani,chiar intreband de o casa de amanet,unde sa-si amaneteze verigheta, doar sa scape... Pana la urma, cand s-a facut totalul, au pus-o sa plateasca doar suma respectiva (nemultiplicata cu nimic). Prietena mea a zis ca ok, a chemat pe cineva sa-i aduca banii, dar domnul de la paza i-a zis ca poate achita returnand produsele deja cumparate si care erau in cos, iar dupa aia sa dispara din magazin pentru ca o sa aiba ei grija sa dea "ordin de interdictie de a mai intra in orice hipermarket din Bucuresti".
De o saptamana prietena mea e agitata si nu-si gaseste locul,intrebandu-se ce se va alege de ea... Politia nu a fost chemata,n-a fost facut proces verbal, nu a semnat nimic si nu i s-a facut copie dupa buletin (doar datele completate pe acea foaie). Exista sanse sa se trezeasca chemata totusi la politie?
Ce inseamna interdictia aceea de care vorbea agentul de paza? Daca totusi intra in magazinul respectiv, dar e "cuminte" (ca si-a invatat lectia cu varf si indesat), cum isi dau seama cei de la paza? Ce se intampla daca sa zicem ca domnii de la paza o "vad" sau afla ca a incalcat "interdictia"?
Va multumim
Penibil......sa sustragi produse din supermarket,urmatoarea miscare este sa fure zarzavaturi din piata!:D

ON: nu cred ca va pati nimic,poate la urmatoarea tentativa va fi chemata politia!
Daca nu au chemat politia pe loc nu o vor chema.

Daca veti mai intra in magazin pot chema si politia.
Aveti insa dreptul sa intrati in magazin.Nu au dreptul sa va interzica sa intrati in magazin...
Alegerea va apartine...
Cum poate sa va interzica sa mai intrati in magazin.
In primul rand papitoiul ala de agent de paza se crede politist sau organ de urmarire penala.
Intri de cate ori vrei in magazinul ala ,fara ca acel ........de paza sa selecteze el clientela dupa bunul plac.
Daca va interzice , vedeti ca la loc vizibil trebuie sa fie numarul de telefon de la Protectia Consumatorului ,sunati la acel numar si relatati ce se intampla in respectivul magazin.
Buna ziua si va multumesc pentru raspunsuri. Eu n-am problema cu intratul, am fost doar martora....acum sincera sa fiu, cand a zis "va dau interdictie de intrare in orice hipermarket din Bucuresti", nu stiu daca vorbea la plural sau era "politicos" :). Doar ca prietena mea este intr-o mare dilema, fiind cel mai apropiat magazin de casa ei...

Eu i-am zis ca in principiu, nu prea vad cum ar putea sa-si dea seama...ca doar nu i-au facut poza fata-profil, nu i-au pus poza la intrare si nici agentii de paza nu-i vad umbland prin magazin la vanat, cu poza ei in mana, ca o icoana :))... Doar, singura modalitate, ar fi daca foloseste cardul acela de fidelitate ..

Dar daca-si baga mintile-n cap (si oricum cred ca i-a ajuns aventura si adrenalina...) si ajunge la casa, plateste tot ce a luat, foloseste cardul...chiar daca vine paza...poate sa o ia la controlat si puricat, dar daca nu gaseste nimic asupra ei...cam ce ar putea sa-i faca?

Din pacate, "domnii" agenti de paza de pe la noi,se cred un fel de James Bond si cand prind cate o tantaloaica careia i-au fluturat un pic mintile, fac repede circ si pe Gigi Duru...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca daca prietena dvs nu fura nici agentii nu aveau nimic cu ea, pana la urma nu incercati sa va victimizati si sa minimalizati fapta ci mai degraba trageti invatamintele necesare si incercati sa constientizati gravitatea faptei avand in vedere faptul ca furtul este pedepsit de lege cu inchisoarea iar prietena a scapat ieftin.Rolul nostru aici pana la urma nu este sa incurajam infractionalitatea ci sa va facem sa intelegeti ca ati gresit iar pe viitor sa nu mai comiteti genul acesta de fapte.

Alte discuții în legătură

Au voie agentii de paza si protectie la perchezitie corporala? olteanudaniela olteanudaniela Buna ziua am cateva intrebari care as dori,daca se poate sa imi raspundeti.Locuiesc vis-a-vis de unul dintre lanturile de supermarketur Kaufland, vizitez ... (vezi toată discuția)
Furt calificat din hipermarket antonik93 antonik93 ieri prietena mea a fost surprinsa sustagand bunuri in valoare de 30 de lei.a fost prinsa de organele de paza,dusa in acea camera ,unde s-a completat o fisa si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala miha14 miha14 sora mea are o plangere penala pt. furt, eu nu as numi-o asa dar asa a fost inregistrata la politie. La un supermarket, nu spun nume sa nu fac reclama ... (vezi toată discuția)