avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

sora mea are o plangere penala pt. furt, eu nu as numi-o asa dar asa a fost inregistrata la politie.
La un supermarket, nu spun nume sa nu fac reclama gratuita cu toate ca merita o reclama proasta, a cantarit in jur de 8 produse(fructe si legume) iar la casa unde i s-a cerut sa le cantareasca din nou au fost alte gramaje cu cate 100-200 chiar si 0.20grame in plus fata de ce cantarise ea in magazin, specific ca nu au o persoana care sa-ti cantareasca produsele asa cum sunt in majoritatea supermarketurilor. I s-a propus pe loc sa plateasca o suma de bani sau se apeleaza la Politie , ea a preferat sa vina politia sperand ca se va rez. situatia , numai ca politisti nu au verificat nimik, nu au cantarit nimik ci au luat datele asa cum le-a fost date de cei de la agentia de paza care supraveghea acest supermarket. A dat si ea o declaratie si asta a fost tot, nimik cercetat. Eu au si filmare care au urmarit-o si au spus ca se vede doar cand cantareste produsele nu si cum. Vreau sa stiu daca proba cu caseta filmata poate fi folosita c-a proba si ce va urma . e foarte speriata si eu la fel, nu i s-a intamplat niciodata asa ceva.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 20:43, 18 August 2011
o reclamatie la protectia consumatorului ar fi buna. din experienta iti spun ca nu se va intampla mare lucru.n-ai motive sa fii speriata.din pacate nici ei.
la prima vedere din ceea ce spuneți, este o infracțiune de furt, ptr că a dori să pleci din magazin fără a plăti produsul, este echivalent cu definitia dată de codul penal infracțiunii de furt - intenția de insușire, fără drept a unui bun mobil din posesia sau detenția cuiva.
a fost o greșeală să procedeze așa, iar acum probabil că va plăti consecințele. nu cred că o va trimite în judecată, din ceea ce spuneți ar fi vorba de un prejudiciu foarte mic, dar cu siguranță va primi o amendă cu caracter administrativ. ar fi bine să nu așteptați să vă mai cheme poliția, ci să vă interesați de dosar, eventual insotite și de un avocat.
Inregistrarea video poate constitui proba in dosar, daca cei de la politie vor solicita supermarketului acest lucru. Ideea e ca a se ajunge la concluzia ca se face vinovata sora dvs de furt trebuie intrunite mai multe elemente constitutive ale infractiunii. Faptul ca a cantarit personal acea marfa si exista o deficienta de functionare a cantarului nu duce la concluzia ca ea a vrut sa fure. In primul rand trebuie dovedita de catre politie intentia de a fura. In lipsa unor astfel de dovezi nu au cum sa demonstreze vinovatia la savarsirea faptei care este un element constitutiv al infractiunii. Apoi se mai pune problema, daca prin fapta ei s-a cauzat un prejudiciu. In lipsa acestui prejudiciu nu au cum sa o invinovateasca pentru infractiunea de furt. Eventual pentru tentativa, dar elementul esential este probarea vinovatiei care revine organului de politie. In conditiile date, va fi greu de demonstrat acest lucru.
Sora dvs poate fi linistita, dar pt a evita eventuale abuzuri din partea politiei sa isi angajeze un avocat sau cand e chemata la audieri sa ceara un avocat din oficiu.
dar numai ea a primt acest tratament? ce curios inseamna ca totii au furat daca e deficienta de cantar, dar daca s a sesfacut si adaugat produse ulterior e alta fapta, eu cred ca sunt imagini care a dus la verificarea produselor din nou, altfel nu are LOGICA, totii au furat cu acel cantar, parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt dintr-un magazin, consecințe după sesizarea poliției Ela95 Ela95 Dacă furi dintr-un supermarket si esti prins. Magazinul te pune sa plătești produsele furate si nu le plătești atunci magazinul te poate da in ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)
Am fost filat (informatie din inteior) bogdannnn bogdannnn Am o mare problema ! in care singur m-am bagat. Am furat in mod repetat bunuri din diferite supermarketuri fara a fi prins, bunurile respective avand valoarea ... (vezi toată discuția)