avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Activitate biancaelena

Activitate biancaelena

Poate raspunde orice avocat va rog, cu atat mai bine daca este din Tg. Mures sau imprejurimi, nu cunosc nici un avocat in tara de aceea apelez la d-voastra.
Multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul atat de prompt. In cazul in care putem colabora, va pot face o imputernicire sa ma reprezentati ca legal? In acest punct va rog sa imi spuneti si onorariul si daca exista posibilitatea de a avea vreun drept la lichidarea de la locul de munca sau eventuale despagubiri (nestiind in acest moment daca vina este a tatalui meu sau a fost un accident de munca ilegal) sper ca m-am explicat.
Eventual va pot trimite cele 5 pagini pe care le am din procesul verbal ca sa va puteti da seama de cele intamplate si daca avem sanse de a porni un proces impotriva firmei unde lucra, va mentionez ca dupa ce am vorbit cu acel patron am observat ca era foarte deranjat de intrebarile mele si a spus ca a luat legatura cu juristul si avocatul sau. Deci banuiesc ca ceva nu este in regula...
Va multumesc anticipat si ma scuzati pentru deranj.
Buna ziua, intai de toate felicitari pentru acest site/forum. Va explic problema mea, incerc sa fiu cat mai scurta posibil.
Parintii mei sunt despartiti din '89, eu cu mama am ramas la Galati iar tatal meu sa stabilit in Petrila.
Am tinut mereu legatura cu el, scrisori, venea el la noi in oras sa ma vada.
In anul 2000 in decembrie a venit la Galati pentru ultima data pentru a-si cunoaste ginerele (sotul meu), de atunci pana in aprilie 2005 ne-am scris scrisori. Aceea a fost ultima scrisoare avuta de la el in care mia scris ca imi va raspunde mai greu la scrisori pentru ca isi schimbase locul de munca, muncea undeva intre Sibiu si Tg. Mures si imi spusese sa nu ma preocup daca va fi lent in raspunsuri. In acelasi an eu am plecat din tara impreuna cu sotul si copii mei. I-am trimis multe scrisori la adresa din Petrila dar mereu mi-au venit inapoi cu mesajul pe plic “destinatarul nu a fost gasit”.
Anii au trecut, iar pe 7 iulie anul acesta am hotarat sa sun la politia Petrila sa vad ce se intampla, daca tata si-a schimbat domiciliul... sau de ce nu raspunde la scrisori. Politia Petrila dupa cercetarile efectuate mi-a spus ca rezulta decedat dar mai mult nu mi-au putut spune pentru motive de privacy.
Neputand sa aflu nimic pe cale “legala” am sunat un fost prieten de-al tatalui meu din Galati care mia povestit ca in noiemnrie 2005 a fost sunat de la Tg. Mures si i sa spus ca tatal meu a avut un accident de munca si ca e mort.
Am sunat la Politia tg Mures, am trimis fax cu certificatul meu de nastere si cu o cerere in care ceream sa aflu mai multe informatii. Astept si acum raspuns de la ei...
Am trimis o scrisoare la intamplare la un vecin care sta in acel bloc cu tatal meu, sa vad daca stie macar unde e ingropat tata, la care acesta mia spus ca stie toata povestea pentru ca lucrau impreuna dar pe ture diferite.
In noiembrie 2005 aceasta firma unde tata lucra a avut o lucrare pe calea ferata dintre sibiu si ocna sibiului, tata nu ar fi fost atent, l-ar fi agatat lantul de la masina de ciuruit, pus pe sina si calcat de tren. Si mi-a mai spus ca este ingropat la Tg. Mures. Mi-a dat numarul de telefon al patronului unde tata muncea, am vorbit cu el, l-am rugat sa imi trimita actele (procesul verbal) copii binenteles, mia spus ca sunt 70 de pagini dintre care mia trimis 5, in aceste pagini am citit ca ar fi fost transportat de urgenta cu elicopterul Smurd la Mures si ca a murit imediat dupa internare, ca a fost o moarte violenta. Tot acesta patron mia spus ca sa nu imi vina vreo idee sa ii cer bani (despagubiri) ca nu am dreptul, eu nu am cerut si nici nu imi trece prin cap, dar dupa vorba lui imi dau seama ca ceva nu e in regula, ca poate nu e de vina “mortul” dar cum nu stiu exact tot ce sa intamplat nu pot sa acuz pe nimeni.
Acum ce vreu eu sa stiu de la d-voastra, cum pot intra in posesia certificatului de deces (nu sunt in Ro si nu am posibilitate de a ajunge prea curand)? Pot trimite o persoana fisica sa scoata acest certificat daca ii fac procura de aici din Italia prin intermediul consulatului? Sau trebuie sa apelez la un avocat caruia sa ii fac imputernicire sa scoata acest act in locul meu? Am nevoie de actul de deces pentru ca vreau sa il mut pe tata de la Mures la noi in Galati.
Cum pot afla tot ce sa intamplat de fapt? Cred ca am dreptul sa vad acel proces verbal fiind unica mostenitoare.
Va multumesc pentru rabdarea pe care ati avut-o sa cititi aceste randuri si astept un raspuns de la d-voastra cu sfaturi, ce trebuie sa fac.
Daca aveti nevoie de alte informatii sunt la dispozitie.
Multumesc.

(imi cer scuze daca am postat intr-o categorie necorespunzatoare).