Multumesc pentru raspuns.
Am pus 2 mesaje deoarece am considerat ca sunt 2 probleme diferite pe specializari diferite:
1. este problema de executare silita - ce anume pot face fata de firma pe care au girat-o;
2. este problema constructiei si ce pot face sa dovedesc ca e construita de mine si sa ma pot apara.
O zi buna,
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe scurt situatie e cam asa. Cumnatul meu a promis ca le construieste o casa in valoare de 800 milioane parintilor mei deoarece a pierdut apartamentul parintilor (au girat si au fost executati de banca). Terenul era proprietatea unui prieten si il avea in concesiune de la primarie. Avand promisiunea de vanzare a casei dupa ce incep constructia cumnatul meu a inceput sa faca casa (pe bani imprumutati de parinti de la rude cu promisiunea ca ii da inapoi in cateva luni, care au cam trecut de mult). Vazand ca el nu are bani si se misca greu mama a imprumutat de la rude/ banci alti bani si a facut langa casa 2 camere, gard astfel incat chiar daca nu e terminata casa sa poata avea unde locui macar. A venit momentul si a fost evacuata saptamana trecuta. Normal ca mama a cerut grabirea actelor sa poata trage curent ca acum locuieste fara curent/ fara apa/ fara nimic acolo doar cele 2 camere care le-a terminat ea.
Surpriza cumnatul meu intre timp a facut act de cumparare a terenului dar pe numele nepotului meu (promisese ca il va face pe numele meu). Desigur a inceput demersurile de autorizare etc ale casei tot pe numele lui.
Adica parintii mei si cu mine suntem si fara apartament si fara casa pe care am inceput sa o construim si cu datorii la banci iar ei sunt proprietari si ii pot da afara oricand...
Ce pot face sa il fortez sa faca actele pe numele parintilor mei sau pe al meu. Cum ii pot apara sa nu ii dea afara de acolo. Mentionez ca lucrarile de constructie au fost facute cu o firma dar nu avem factura.