Buna ziua!Am si eu o nelamurire.Un prieten care a fost admis la Academia Tehnica Militara,a semnat un contract prin care se obliga in caz ca iese din sistem mai devreme de 10 ani de la terminarea Academiei cheltuielile de intretinere.Prietenul meu are 5 ani de cand a terminat.Acum ministrul apararii a dat ordin ca toate cadrele militare sa semneze un act aditional prin care se obliga sa plateasca si cheltuielile de instruire care sunt vreo 6000 de euro.Intrebarea mea e: il poate obliga sa semneze acest act aditional daca este ordin al ministrului?
Ce acte si autorizatii trebuie sa obtin pentru deschiderea unui salon de masaj?Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?Si daca salonul este unul de masaj erotic e ceva mai complicat?
Deci eu daca sunt angajata ca jurist part-time pe baza diplomei fara a fi inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici nu ma pot angaja cu contract conventie civila ca secretara la alta firma sau eu stiu receptionera?
Partea vatamata nu stie sa scrie sau sa citeasca,de aceea ma gandeam ca o declaratie data in fata unui notar ar putea fi o cale mai usoara decat in cadrul procesului unde avand in vedere pregatirea dumnealui s-ar putea simti intimidat.Pana acum nu si-a mentinut declaratia macar de 2 ori la fel,si sub presiuni ar zice orice.Trebuie sa indeplineasca anumite cerinte ca sa poata da aceasta declaratie la notar sau pur si simplu pana la data procesului se duce si o da?