Nu comentez, va multumesc doar pentru profesionalism. Totusi, doar sa existi pentru a mosteni averi fabuloase, de exemplu, fara nici un merit si impotriva vointei decedatului... nu pot sa cred ca aceasta este o gandire globala a acestui aspect, sunt convins ca iarasi suntem atipici! Unde e libertatea de opţiune ? Si daca vand proprietatea inante de deces, si atunci respectivul cumparator va fi atacat in instanta ? De facto, eu am ceva doar cat traiesc si nu am dreptul de a dona, de exemplu, alta varianta ?! Imi apar a fi ceva foarte jalnic ....
Deţin in lucru o traducere de beletristica cu contract redactat confrom legislatiei in vigoare , deci e vorba de proprietate intelectuala . As dori să stiu cat la suta din cuantumul ce-mi revine ca plata se impoziteaza anul acesta ?
Anul trecut nu am avut parte de asemenea probleme fiscale, anul acesta ? Tare mult va multumesc !
Va multumesc ! Consider insa aberant ca pentru mostenitorii rezervatari să nu existe o proceduta de anulare a acestui drept, pe vremuri se numea dezmostenire si, in filosofia dreptului tinea de meritologie, dupa cum e si firesc. Nu ai dat nimic, nu primesti nimic, existau reglementari clare de tipul do ut des sau anularea. Sa inteleg că vor lua cate o treime , adica cei doi copii total indiferenti la suferinta si cel care ma ingrijeste la fel ? Veti fi de acord cu mine ca aceasta legiferare este partinitoare si cel putin amorala ! Deci nu mai exista dezmostenire motivata cu probe , etc ??? Multumesc anticipat !
Fiind la o varsta cand trebuie sa te gandesti si la cele vesnice, dores sa redactez un testament prin care sa las mostenire, dup cum este moral si logic, persoanei care m-a ingrijit in toti acesti ani, o casa la tara al carei proprietar sunt . Din nefericire, cei doi copii cu drept deplin de mostenitori au uitat de mult ca au un tata bolnav (sunt divortat si singur), nici nu stiu pe unde mai sunt. Ce proceduri trebuie urmate pentru a fi sigur ca, asa cum merita , omul care m-a ajutat, un barbat de calitate morala indubitabila, va primi ceea ce i se cuvine ? Va multumesc pentru timpul acordat.