Am reusit sa ma inteleg cu presedinta asociatiei, sa vorbim aceeasi limba. Am achitat cota la zi, mi-a facut un dosar pentru scutirea penalitatilor, dosar ce urmeaza a fi depus la CET (furnizorul de energie termica). Am obtinut si o adeverinta in care se precizeaza ca am achitat datoriile la zi, pentru a ma putea debransa.
PS. Vizitele mele la CET si la Primarie (la biroul pentru asociatii) i-au schimbat presedintei de asociatie punctul de vedere. Cum am spus ca am fost la institutiile mentionate si m-am interesat, imediat si-a schimbat atitudinea fata de mine.
Inca mai astept un raspuns scris de la asociatie la adresa mea, in care solicitam sa mi se imparta suma in cota si penalizari, daca nu imi vor trimite, va tr sa imi iau inima in dinti si sa ma prezint personal, cu riscul de a pleca derutata si plina de nervi. Mi-au trimis doua instiintari in aceeasi luna, am cerut si o copie la fisa de intretinere, si nu prea bat sumele, am fost si la un cenzor sa-mi desluseasca socotelile lor, dar pe romaneste sunt cam bolmojite. Macar sa mi se spun clar, cat cota, cat penalitate. Daca nu o sa am prea mare succes, o sa bat pe la usile Primiariei. Va multumesc pentru sfaturi.
Sa imparta suma achiata intre penalizari si cote, adica sa-mi stinga ori penalitate, ori cota? Ma scuzati pt insistenta dar nu prea imi e clar. Sa o rog sa-mi stinga intai cota si sa-mi lase penalitatea la urma? Din cate stiu la suma reprezentand penalitate nu se mai aplica alte majorari, penalitati.
Asta intentionez sa fac, sa-mi achit esalionat cota de intretinere, in limita posibilitatilor, dar e posibil ca din suma pe care urmeaza sa o achit sa-mi stinga debitele lunare mai vechi (de la inceputul anului) si penalitatile aferente, si i-ar nu reusesc sa ajung la zi. Ma gandesc sa incerc sa le explic, si sa-mi scrie pe verso la chitanta ce reprezinta suma, si sa se specifice ca mi-au ramas penalitatile?? asta in conditiile in care ma pot intelege omeneste cu ei.
Buna ziua. din nefericire din luna februarie sunt in somaj, situatie care ma impiedica sa-mi achit datoriile la zi la intretinere, drept urmare am acumulat ceva datorii (jumatate din suma datorata sunt penalitati). Am incercat sa le explic celor de la asociatie, proasta alegere, pt ca am intrat in razboi cu ei, la modul ca eu incerc sa vb in timp ce ei tipa la unison. Drept urmare am ales calea cea mai civilizata si legala in acelasi timp, am intocmit o adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire, adresa in care le-am explicat situatia in care ma aflu si am adus in discutie legea 175/16.07.2010 care vine in ajutorul celor datornici, sau asa ar trebui. Am anexat si copii la cupoanele mandat de somaj, a carnetului de evidenta, care sa sustina veridicitatea celor declarate (precizez ca locuiesc singura, deci e un singur venit de 500 lei). Am primit doar un raspuns verbal si anume ca legea nu este retroactiva, atunci eu ma intereb: pentru cine a fost data legea pentru cei ce sunt deja datornici sau pentru cei ce urmeaza sa fie? E o intrebare idioata, cu toate astea mi-o tot repet in minte. Ba mai mult cica cei de la asociatiile din Bacau (am uitat sa va zic ca locuiesc in Bacau), n-ar fi de acord cu legea, si iar ma intreb: legea e valabila doar pentru anumite zone? Poate fi aplicata cum vor ei, si cand vor ei? Normele nu au aparut, si am citit pe forum ca ar putea dura pana la 6 luni. Intentionez sa-mi achit debitul, dar ma tem ca ei imi vor stinge doar penalitatea. Pana atunci ma dau cu capul de pereti si imi strofoc creerii cum sa fac sa-mi achit datoria, nu e rea vointa, e imposibilitate, neputinta, iar ei parca ar fi caini, nu vor sa inteleaga. As vrea sa ma debransez, chit ca o sa fac turturi la iarna, dar nu stiu cum sa fac, ca daca nu achit integral nu-mi dau voie sa ma debransez. Unde ar tr sa ma duc, si ce ar tr sa fac? Parca am intrat intr-un cerc vicios, si nu mai stiu cum sa ies. Imprumut n-am cum sa fac, am credit ipotecar, si sunt SOMERA, risc sa raman si fara casa. Ce sa fac sa-mi pun streangul de gat? Sunt prea tanara sa ma ratez in halul asta, vreau sa rezolv problema legal. Va rog ajutati-ma cu o idee, cu o modalitate legala de a-mi rezolva problema, nu vreau sa ma mai cert cu nimeni. Multumesc anticipat.