daca am lucrat cu prestari servicii o luna in 2006,trebuie sa platesc asigurari de sanatate.sau era obligatia angajatorului,eu neprimind nici o hartie din care sa reiasa ce retineri a facut pe statul de plata si totodata nu am semnat nimic.totusi am platit 6% la fisc(angajatorul a platit doar 10% impozit).
care lege te obliga sa platesti asigurare malpraxis pentru asistente medicale.daca lucrezi in domeniul bugetar,dar ai prestat ervicii si in privat ,patronul a platit pentru tine impozit pe salar 10%iar tu ai platit restul de 6% din mana la fisc,esti obligat a plateti asigurari de sanatate suplimentar fata de ce ti se retine sin salariul platit la buget .
am terminat anul trecut psihologia la id spiru haret si doream sa aflu cum intru in posesia diplomei de bacalaureat si mi s-a spus ca nu se elibereaza numai cu diploma de licenta ,dar si cu aceasta este o problema;deci daca am nevoie de ea trebuie sa fac un drum de bucuresti si nu mi se pare corect din moment ce dosarele au fost intocmite la centre-baia mare in cazul meu-care costa bani,dar nu ar fi o mare problema asta dar sunt sigura ca mi se va elibera?si in cat timp ca nu am unde lociu in capitala ,iar hotelurile costa.totul este o aiureala si acum imi pare rau ca m-am lasat ademenita de cei de la spiru haret si nu am ales alta faculatate(aceasta imi convenise ca sunt si angajata si asa reuseam sa-mi completez studiile).deci cum ramane cu diploma de bacalaureat de care am mare nevoie acum. multumesc