avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate Gabi Nastea

Activitate Gabi Nastea

Buna ziua! Reprezint o societate comerciala a unei primarii la care actionarul majoritar este consiliul local. Am ca principal obiect de activitate salubrizarea stradala si as dori sa va intreb:
Un SRL cu capital de stat, cu contract de delegare de gestiune directa poate sa presteze si alte activitati in afara principalului obiect de activitate daca sunt prevazute in actul constitutiv?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am o nelamurire referitoare la starea in care m-as putea afla. Detin un S.R.L. pe care nu am nicio activitate dar la care sunt administrator si asociat unic. De curand mi-a fost propusa functia de administrator la un S.R.L. cu capital de stat, o societate a primariei.
De aici vine intrebarea mea: ma aflu in conflict de interese, incompatibilitate sau sunt compatibil atata timp cat nu fac afaceri intre cele doua societati? Oare Agentia Nationala de Integritate cum ar vedea treaba asta luand in considerare declaratia de interese si cea de avere?
Răspuns la discuția Legea 4/2008 (Dragomir)
Plangerea penala este facuta si se afla la politie. Am vorbit acum 5 minute la politie si m-a rugat agentul care e ocupa de caz sa mai stau o saptamana ca incearca sa stabileasca o intalnire cu ei si poate si cu mine pentru a ne intelege. Daca nu ne vom intelege va da drumul plangerii pentru a-i putea actiona in instanta. O sa revin cu amanunte saptamana viitoare ca sa va spun ce urmeaza.
Am incercat sa ajung la o intelegere cu agresorii, au avut un termen de respectat si nimic. Nu m-au mai cautat de cand stabilisem un pret asa ca ma gandesc serios sa-i actionez in instanta. Mai am o intrebare: e bine sa negociez cu ei prin telefon? Sa spunem ca cer un pret si ei ma inregistreaza... pot folosi aceasta convorbire impotriva mea?
Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi!
Buna ziua!
Sunt arbitru de fotbal, sa spunem amator pentru ca ma duc mai mult din placere sa arbitrez. Baremul este de 50 de lei deci nu se poate spune ca fac asta ca pe un job. In urma cu 3-4 saptamani am fost sa arbitrez la un meci in comuna Domnesti din judetul Arges. Dupa fluierul final al partidei, in timp ce ma aflam pe terenul de joc doi spectatori au sarit gardul de protectie si m-au lovit cu pumnii si picioarele. In urma incidentului am facut plangere penala pe legea 4/2008 si m-am ales cu 9 zile de spitalizare.
Am citit legea Dragomir si din ce am inteles ei risca intre 1-2 ani de inchisoare. As dori sa aflu daca se poate cu aproximatie cat as putea castiga la un eventual proces si cat ar dura. Politia locala le-a transmis ca am facut plangere, ei m-au cautat dar nu am ajuns la nici o intelegere pana acum, dar nu i-a chemat sa dea declaratie atat pe cei care m-au agresat cat si pe martori
Am zis ca o sa ne intelegem si nu am vorbit inca cu nici un avocat.
Buna ziua!
Am lucrat la o firma care a facut restructurari si as vrea sa stiu daca pot primi salarii compensatorii.
Firma se ocupa cu transport si din cate am citit am observat ca pot primi minim 6 salarii compensatorii pe ramura Transport.
Firma insa nu a semnat contractul colectiv de munca(CCM-ul) la nivel de ramura si cei de acolo spun ca imi vor acorda un singur salariu compensatoriu... pentru CCM-ul la nivel national.
Va rog sa-mi spuneti, daca as actiona firma in instanta... as putea castiga cele 6 salarii compensatorii?
Va multumesc anticipat!