Patronatele din santier au facut o conventie intre ele ca sa nu mai plece oamenii de la o firma la alta.Din cate am inteles aceasta conventie este inregistrata si la itm.Noul angajator mi a spus ca imi trebuie o negatie de la fostul patron in care sa scrie ca nu mai st angajat la el. noul angajator mi a zis ca nu poate sa imi faca legitimatie de acces pt ca mai figurez cu o legitimatie.Aici cred ca consta toata treaba.Eu aveam legitimatie temporara valabila o luna de zile.E posibil ca dupa aceea luna de zile sa se rezolve? Mai are patronul dreptul sa prelungeasca termenul legitimatiei o data ce nu mai vin la munca?
cand am depus demisia mi s a cerut sa predau echipamentul si legitimatia de acces in interiorul santierului.sa inteleg ca demisia este fara preaviz,odata ce nu mai am acces in intreprindere. dupa cat timp mi se incheie contractul de munca(adica sa nu mai figurez in baza de date a intreprinderii)?
Sa va explic cum sta treaba: m-am angajat acum 3 saptamani la o firma in incinta DMHI mangalia.La semnarea contractului mi s a spus un salariu dupa care sa aflu ca e impozabil.Intre timp mi am gasit un loc de munca mai bine platit tot in incinta santierului dar problema e ca nu ma pot angaja deoarece imi trebuie negatie de la fostul patron.Mi am dat demisia dar patronul a spus ca nu imi aproba demisia, a spus ca daca vreau sa lucrez o sa lucrez doar la el