Buna ziua
Am iesit la pensie la limita de varsta.
Cu acordul angajatorului am ramas in activitate pana la varsta de 65 de ani. Imediat dupa primirea deciziei de pensionare am facut si cerere de suspendare a platii pensiei.
In situatia in care voi face cerere de reluare a platii pensiei, mi se vor plati si sumele aferente pe timpul suspendarii?
Multumesc
Buna ziua
Am urmatoarea intrebare / situatie
Sunt de profesie asistent medical.
In curand voi indeplini conditiile pentru iesire la pensie la limita de varsta cf, prevederilor legii263/2010.
Conform art. 22 din ordonanța nr. 144 din 2008 modificată și completată cu Legea nr. 278/2015, asistentii medicali ies la pensie la 65 de ani si la cerere pot iesi la pensie mai devreme, cf legii 263/2010.
Inteleg de aici ca optiunea de continuare a activitatii pana la 65 de ani nu se face pe baza vreunui cereri , cu sau fara aprobarea / instiintarea angajatorului.
Daca nu optez sa ies la pensie cf legii 263/2010 , si depasesc varsta pevazuta in anexa 5 , PRESUPUN CA se intelege automat ca vreau sa beneficiez de prevederile art 22 din ordonanța nr. 144 din 2008, adica sa imi continui activitatea si sa ma pensionez la 65 de ani.
Ulterior, dupa o perioada de 1 an sa zicem , ma mai pot razgandi ? Pot reveni asupra optiunii de continuare a activitatii si sa ma pensionez cf L 263 ? Limita de varsta si stagiul minim din anexa 5 la L 263 ar fi depasita cu mult.
Cand si cum ar trebui sa optez pentru una din variante , ce interval de timp am la dispozitie, tinand cont ca cererea de pensionare pentru limita de varsta se depune incepand cu data la care e indeplinesc conditiile din anexa 5 / L 263.
Situatiei prezentate consider ca nu i se aplica art. 56, alin. (1), lit. c) din Codul Muncii deoarece in situatia de fata (specific profesiei de asistent medical) optiunea de continuare a activitatii nu se face ” în scris .......... în termen de 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la vârsta de 65 de ani ”
Buna ziua.
Am o nelamurire :stunned:: cum sa inregistrez deseurile provenite ca urmare a inlocuirii unor piese prin reparatii? ... Sa deschid o fisa de magazie ?...in kg sau buc ?. Exemplu: ::din reparatie rezulta un transformator defect şi nerefolosibil.
Cum sa scriu pentru inregistrare : 0,5 Kg deseu (1 transformator 220 V/12 V)
sau
1 buc deseu (1 transformator 220 V/12 V).
Trebuie sa tinem cont ca pe aceeasi fisa vor mai fi ulterior si alte intrari ...
Societatile specializate in achizitionarea de deseuri ..unele achizitioneaza la kg, altele (Salprest) vor de exemplu pt deseurile electrice sa le dai un tabel unde sa treci articiol cu articol (1 buc transformator 220 V/12 V, 1 buc mouse, 1 buc monitor)
Va multumesc anticipat