avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate hanna1

Activitate hanna1

Răspuns la discuția Partaj dupa divort
Ce inscrisuri?
Am avut un ap. bun propriu inainte de casatorie pe care l-am schimbat in timpul casatoriei. In contractul de schimb imobiliar, care este pe numele meu scrie "Valoarea apartamentelor sunt cele din actele de dobîndire dar între noi partile contractante nu exista pretentii de sulta.........subsemnatii coopermutanti declaram ca nu avem nici un fel de pretentii uni fata de ceilalti si solicitam intabularea....." Adica nu scrie ca si cit am platit difetenta.
La partaj cum se va dovedi care a fost suma data diferenta? Cu martori? (Acea suma astazi e 2500euro)
Sau se vor reevalua apartamentele pt stabilirea diferentei.?
Dar noi realmente 2500euro am platit. in 1995 (in marci germane). Dar asta numai noi stim.
Poate el sa ceara mai mult decit jumatatea din ACEASTA suma?
1 Daca fostul sot nu cere partajul in timpul vieti, acesta va putea fi cerut de urmasi lui(copil din alte casatori, parinti , frati lui, sau ultima sotie)?
2 Daca eu mor copii mei vor mosteni locuinta, tatal lor poate cere "partaj", daca nu a cerut in timpul vieti mele?
Mentionez ca actul de proprietate(contract de schimb imobiliar este doar pe numele meu)
Va multumesc
Răspuns la discuția partaj+pensie de intretinere
multumesc de raspunsuri
In contractul de schimb imobiliar, care este pe numele meu scrie "Valoarea apartamentelor sunt cele din actele de dobîndire dar între noi partile contractante nu exista pretentii de sulta.........subsemnatii coopermutanti declaram ca nu avem nici un fel de pretentii uni fata de ceilalti si solicitam intabularea....." Adica nu scrie cit am platit difetenta.
Cum se va dovedi care a fost suma data diferenta? Cu martori? (Acea suma astazi e 2500euro)
Sau se vor reevalua apartamentele pt stabilirea diferentei.
Dar noi realmente 2500euro am platit. in 1995 (in marci germane)
Poate el sa ceara mai mult decit jumatatea din ACEASTA suma?:">
In 1987 am mostenit un apartament. In 1991 m-am casatorit si in1995 an schimbat apartamentul cu altul mai mare(contract de schimb imobiliar)
In 2008 am divortat. Fostul sot nu vrea sa plateasca pensia de intretinere pt cei 2 copii minori, argumentind ca "n-ea lasat casa". M-i e frica sa-l dau in judecata pt pensie, sa nu-mi ceara (si sa obtina!) bani din valoarea apartamentului. Va rog sa-mi spunet daca are ceva drept asupra acestui bun, si daca poata sa invoace motiv de neplata intr-un proces pt pensia de intretinere.
Din apartament s-a mutat inainte de divort, a luat cu el autoturismul( bun comun).

va multumesc