avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la partj se mosteneste?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la partj se mosteneste?

1 Daca fostul sot nu cere partajul in timpul vieti, acesta va putea fi cerut de urmasi lui(copil din alte casatori, parinti , frati lui, sau ultima sotie)?
2 Daca eu mor copii mei vor mosteni locuinta, tatal lor poate cere "partaj", daca nu a cerut in timpul vieti mele?
Mentionez ca actul de proprietate(contract de schimb imobiliar este doar pe numele meu)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DOINA NEMES , Avocat 11:52, 9 August 2010
Mostenitorii pot solicita partajul intrucit acest drept este imprescriptibil; trebuie insa sa dovedeasca legitimare procesual civila activa, anume capacitate,calitate si interes procesual civil.
Contractul de schimb imobiliar este doar pe numele dumneavoastra, dar e incheiat in timpul casatoriei, de aceea vorbim de partaj. Cei care vor putea cere iesirea din indiviziune vor fi mostenitorii fostului sot, respectiv copii acestuia, daca accepta mostenirea. In cazul decesului dumneavoastra copii dumneavoastra se vor afla in aceeasi situatie, respectiv vor fi proprietari in indiviziune impreuna cu tatal lor si oricare dintre proprietari va putea cere iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In impas ! Mariacica Mariacica Am un ap.care la-m dobindit in timpul casatoriei, dar in acelasi timp am si divortat si mi-a fost acordat mie ap pentru folosinta la divort . Am ramas eu in ap ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire copii nicochris35 nicochris35 Tatal poate dezmosteni copiii? Suntem 3 frati si la rugămintea mamei noastre care din motive obiective a vrut sa se separe de tatal nostru,, am ajutat o sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)