avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dezmostenire copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dezmostenire copii

Tatal poate dezmosteni copiii? Suntem 3 frati si la rugămintea mamei noastre care din motive obiective a vrut sa se separe de tatal nostru,, am ajutat o sa paraseasca apartamentul in care locuiau. Intre timp au divortat, dar nu au facut partaj ptr bunurile pe care le detin impreuna. Dorinta tatalui nostru este ca noi, cei 3 copii ai lui, sa nu avem dreptul la mostenire dupa decesul lui, Este posibil, fara o hotarare judecatoreasca de partaj al bunurilor parintilor nostri, ca "partea lui" sa o mosteneasca persoane agreate de el? Multumesc..
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:27, 11 Februarie 2018
Atata timp cat nu au facut partaj, nu este posibil fiind in indiviziune. Cineva trebuie sa initieze procedura de iesire din indiviziune, posibil cu solicitarea bunului si cu sulta catre cel care preda cota lui parte. Este posibil ca chiar mama dvs sa obtina bunul si sa-i dea sulta fostului ei sot. Parintii pot face ce vor in timpul vietii cu bunurile lor. Ma refer la vanzare.
Multumesc pentru razpuns. Va rog inca niste lamuriri: daca in timpul vietii parintilor nostri, nu se face iesirea din indiviziune, bunurile imobile sunt mostenite de copiii lor? Ar avea posibilitatea tatal nostru ca partea lui sa o lase mostenire printr un testament cui doreste el? Va multumesc.

Alexandrina Mihai a scris:

Atata timp cat nu au facut partaj, nu este posibil fiind in indiviziune. Cineva trebuie sa initieze procedura de iesire din indiviziune, posibil cu solicitarea bunului si cu sulta catre cel care preda cota lui parte. Este posibil ca chiar mama dvs sa obtina bunul si sa-i dea sulta fostului ei sot. Parintii pot face ce vor in timpul vietii cu bunurile lor. Ma refer la vanzare.

Testamentul poate fii atacabil. Cel mai bine este sa faca vanzare-cumparare unuia dintre copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Kevin obr Kevin obr Ce trebuie facut ca copii din prima casatorie sa nu mosteneasca nimic din ce am dobandit din a doua casatorie in care am alti 2 copii. Mentionez ca in urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Se pot dezmosteni copiii? Nedumerire466 Nedumerire466 Buna ziua. Am o discutie pe un alt forum cu un user. Sustine ca parintii isi pot dezmosteni fii prin testament. Eu stiam ca fiii nu pot fi dezmosteniti in ... (vezi toată discuția)