avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ce trebuie facut ca copii din prima casatorie sa nu mosteneasca nimic din ce am dobandit din a doua casatorie in care am alti 2 copii. Mentionez ca in urma divortului sau impartit bunurile in jumatate.
Cel mai recent răspuns: Kevin obr , utilizator 14:08, 8 Mai 2018
Tot ce se poate face este sa instrainati bunul catre copiii din a doua casatorie in timpul vietii. Daca decedati cu bunuri pe numele dvs, toti copiii dvs vor mosteni cote egale, indiferent ca sunt din prima casatorie sau din a doua. Ei sunt mostenitori rezervatari si nu pot fi dezmosteniti in sensul ca li se cuvine o parte din mostenire indiferent care este vointa dvs. Ce puteti face este sa le micsorati cota, prin incheierea unui testament prin care declarati ca doriti sa lasati toate bunurile copiiilor din a doua casatorie.
Buna ziua,
Nu puteti sa faceti altceva decat sa va vindeti TOATE bunurile mobile si imobile.
La TOT ce ramane vor trebui chemati si primii copii mai ales CA SUNT TOT COPIII DUMNEAVOASTRA.
Da stiu ca sunt copii mei, dar sunt tata doar pentru bani, cat le dau bani sunt tatal lor, daca nu, nu mai sunt. Tata pe interest.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Nu puteti sa faceti altceva decat sa va vindeti TOATE bunurile mobile si imobile.
La TOT ce ramane vor trebui chemati si primii copii mai ales CA SUNT TOT COPIII DUMNEAVOASTRA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem proprietate ... Cosrody@ yahoo.com Cosrody@ yahoo.com Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem proprietate personală, doi copii,și dorim la moștenire să nu aibă acces nici unul dintre copii.Se ... (vezi toată discuția)
Cum las testament un teren si o casa care inca nu sunt pe numele meu AlinaToma AlinaToma Am unteren obtinut de la primarie prin legea 15/2003 in folosinta gratuita pentru tineri pana in 35 de ani. Am actele de la primarie, este pe numele meu. Am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am 3 copii din care 2 recunoscuti legal , iar unul ... Cmb88 Cmb88 Bună ziua! Am 3 copii din care 2 recunoscuti legal , iar unul cu actuala sotie .. In caz de deces ii revine mostenire celui mare? Daca da , se pote ... (vezi toată discuția)