avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem proprietate ...

Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem proprietate personală, doi copii,și dorim la moștenire să nu aibă acces nici unul dintre copii.Se poate face vreun act prin care soții să-și lase unul altuia după decesul unuia dintre noi toată moștenirea.?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate sa dezmosteniti total copiii pentru ca sunt mostenitori rezervatari. Daca doriti asta puteti instraina in timpul vietii bunurile unei persoane pe care copiii sa nu o mosteneasca pastrand dvs folosinta imobilului de ex.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu vreti sa va mosteneasca deloc, nicicand pe niciunul dintre dvs sau cum?
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
Da nu vrem să ne moștenească pe niciunul dintre noi

gi-jane2 a scris:

nu vreti sa va mosteneasca deloc, nicicand pe niciunul dintre dvs sau cum?

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul ăsta, înstrăinați bunurile în timpul vieții sau cheltuiți-vă averea. Puteți să încheiați un contract de întreținere, iar în acest caz bunul imobil intrâ în patrimoniul celui obligat la întreținere.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
cea mai buna varianta e sa incheiati un contract de intretinere cu pastrare a dreptului de uzufruct viager. Macar va ingrijeste cineva cand veti avea nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua..dețin o proprietate care este moștenită de la părinți ... costel01 costel01 Buna ziua..Dețin o proprietate care este moștenită de la părinți și în prezent locuiesc cu o persoană care are grijă de mine,care imi cumpara ce am ... (vezi toată discuția)
Mostenire Kevin obr Kevin obr Ce trebuie facut ca copii din prima casatorie sa nu mosteneasca nimic din ce am dobandit din a doua casatorie in care am alti 2 copii. Mentionez ca in urma ... (vezi toată discuția)
Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)