avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere și constituire uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere și constituire uzufruct viager

Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine și soția mea pe toată durata vieții noastre, această obligație urmând a se stinge la data decesului ultimului dintre noi. Eu îmi asum dreptul de uzu fruct viager asupra cotei de 1/2 parte din imobil. De asemenea constitui cu titlu gratuit în favoarea sotiei mele atât un drept de uzu fruct viager asupra restului cotei de 1/2 parte din imobil cât și dreptul de a beneficia de intretinere viageră din partea fiului nostru cu care am făcut contractul. Imobilul este bun propriu al meu dobândit prin moștenire. Am moștenitori rezervatari pe soția mea și un alt copil din altă căsătorie. După decesul meu va rog sa-mi spuneți cotele de moștenire ale sotiei, copilului din altă căsătorie și copilului din actuala căsătorie cu care am făcut contractul. După decesul meu și al sotiei va rog sa -mi spuneți cotele de moștenire la fiecare copil.
Cel mai recent răspuns: ContSters457659 , utilizator 18:46, 2 Februarie 2018
Buna ziua,
Pai daca ati vandut ceilalti ce sa mai mosteneasca?
Daca acesta este singurul imobil pe care il detineti, la decesul dvs sotia va ramane cu dreptul de uzufruct viager si de intretinere, pe care le-ati constituit, iar imobilul va fi dobandit de fiul cu care ati semnat contractul.
La decesul dvs si al sotiei, de asemenea fiul va dobandi intregul drept de proprietate.
Practic, la deces, nu mai exista nici un imobil in patrimoniul dvs pentru care sa fie dezbatuta mostenirea.
Păi am făcut un CONTRACT DE INTRETINERE nu un CONTRACT DE VÂNZARE
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar contractul de întreținere e translativ de proprietate.
Ati transmis nuda proprietate în schimbul întreținerii și v-ați păstrat dreptul de uzufruct viager.
Fiul va întreține, deci dobândește nuda proprietate, uzufructul se va stinge la deces, așadar el va deveni proprietar deplin.
Dacă n-ar fi fost asa, de ce și-ar mai fi luat fiul angajamentul să vă întrețină? :)
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
raluk0207, utilizator
Vă mulțumesc . Numai bine va doresc.

Alte discuții în legătură

Mostenire danut.a danut.a Buna ziua,am si eu o nelamurire,tatal meu a decedat de 3 ani,fiind singurul copil am mostenit partea lui.mama pe partea ei mi-a facut donatie cu uzufruct,adica ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Rezolvare acte eneelena eneelena IN URMA ACTULUI DE PARTAJ FACUT IN IUNIE 2015 TREBUIE FACUT UN ALT ACT IN CARE SE CEDEAZA SUMA DE 21000 euro care au ramas in partaj la sot in schimbul ... (vezi toată discuția)