avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t

Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea poate constitui prin contract cu o famile sprijin pana la deces. Respectivii, intemeiat, nu pot fi de acord ca sa umble prin tribunal dupa aceea, de fapt, nici nu e posibil sa instraineze , nu ? Cum trebuie sa se procedeze, boala avanseaza ? Nu exista alt sprijin de niciunde , iar azilul nu este o solutie viabila, va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:53, 20 Septembrie 2011
Domnul in cauza sa incheie un contract de intretinere cu familia respective, sot/sotie , prin care domnul , creditor al obligatiei de intretinere, instraineaza proprietatea , cu retinerea uzufructului viager sau a dreptului de abitatie viagera, debitorului/debitorilor obligatiei de intretinere, sotii care se angajeaza in contract sa presteze intretinere batranului pana la deces, urmand ca la decesul batranului sa devina proprietari deplini pe imobil. In momentul incheierii contractului de intretinere , acestia fiind doar nud proprietari, uzufructul avandu l batranului, uzufruct care va fi radiat din cartea funciara la decesul acestuia. Contractul de intretinere se incheie in prezenta unui reprezentantul al autoritatii tutelare care I'l va asistata pe batman, conform legii 17/2000. Acest contract poate fi reziliat in timpul vietii creditorului obligatiei de intretinere numai de catre acesta, pentru neindeplinirea obligatiei, iar dupa deces, daca mostenitorii dovedesc ca obligatia de intretinere nu a fost executata.
Insa domnul nu l poate exclude de la mostenire pe fiul sau.in afara de acest imobil, probabil, batranul mai are si alte bunuri, acelea vor intra prin succesiune in patrimoniul fiului.
Testamentul nu este o solutie, fiul fiind mostenitor rezervatar are dreptul la rezerva succesorala prevazuta de lege, in acest caz de 1/2., astfel va fi supus reductiunii la fel si o donatie.
se rezolva simplu prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Precizare la contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere veti plati un pret , obligatia de intretinere fiind accesorie, batranul va plati impozit pe tranzactie. La contractul de intretinere nu veti plati pret este obligatia de intretinere care va consta in enumerarea unor sarcini hrana, medicamente, asigurarea asistentei medicale, haine, plata unor servicii etc.
da, dar nici nu poate sa le ramana casa dupa ce batranul moare daca are copil
Contra tul de intretinere este trAnslativ de proprietate. In schimbul intretinerii se instraineaza un bun...cum sa nu le ramana? Batranul poate sa si reserve dreptul de uzufruct care va fi sters la deces... Am explikat mai sus....

Alte discuții în legătură

Contract de intretine dublu anonimiu anonimiu Buna! mama mea acum 15 ani a facut contract de intretinere cu o femeie care acum are 98 aniDar si mama e in varsta asa ca doreste la randul ei sa faca ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare nicol-dd nicol-dd Sunt casatorita a II-a oara cu un barbat care are 2 copii dintr-o alta casatorie. Eu deasemenea am un baiat dintr-o alta casatorie. Momentan locuim in casa ... (vezi toată discuția)