avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare

Sunt casatorita a II-a oara cu un barbat care are 2 copii dintr-o alta casatorie. Eu deasemenea am un baiat dintr-o alta casatorie. Momentan locuim in casa sotului meu care este ipotecata. Mentionez ca eu sunt girant la banca pentru acest imprumut. Mama mea inca in viata are un apartament care dupa deces imi va reveni mie si baiatului meu prin mostenire. Intrucat acest apartament e un fel de marul discordiei in familie, as dori ca mama mea sa treaca dreptul de proprietate fiului meu eventual cu o clauza de intretinere. In acest fel sotul meu nu-l va mai obliga pe fiul meu sa participe cu tot salariul in casa ca sa ii achite lui datoriile catre banca. Nu cred ca fiul meu are drept la casa ipotecata. As dori sa stiu ce optiuni am cu costuri notariale minime.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:57, 18 Iulie 2011
Mama dumneavoastra poate sa doneze apartamentul nepotului.

Acest contract este, in principiu, atacabil, dar numai de catre dumneavoastra, in ipoteza decesului mamei dumneavoastra.

Contractul trebuie sa fie unul autentic, adica incheiat in fata notarului. In privinta costurilor, cel mai simplu este sa va interesati la un notar (in orice caz, costuri mai mici decat in cazul unui contract de vanzare cumparare).
nicol-dd a scris:

Mama mea inca in viata are un apartament care dupa deces imi va reveni mie si baiatului meu prin mostenire.

In cazul decesului mamei dvs., apartamentul va revine doar dvs. prin mostenire (daca nu mai aveti frati sau surori), cat timp dvs. sunteti in viata fiul dvs. nu-si va mosteni bunica. Dar, mama dvs. poate incheia cu fiul dvs. contract de vanzare cumparare cu obligatia de intretinere si drept de uzufruct viager, in felul acesta dupa decesul mamei dvs., fiul dvs. va deveni proprietarul deplin al apartamentului. Diferenta la taxele notariale fata de donatie este mica, dar pentru viitor contractul de vanzare cumparare va ofera o mult mai mare siguranta.
buna ziua.
intr-adevar doar dvs. veti avea vocatie succesorala la succesiunea mamei dvs.
daca doriti insa sa nu mai aveti discutii cu sotul , mama dvs. poate sa incheie un contract de intretinere cu baiatul dvs.
contr. de intretinere, iar nu contr. de v-c.
acest tip de contract nu poate fi desfiintat decat de catre fiul sau mama dvs.
recomandati-le sa se adreseze unui notar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare -vanzare mostenire deepgreen deepgreen Buna ziua, iata speta: mama si fratele ei, au mostenit un apartament de la mama lor. Detin certificat de mostenitor, fiecare pentru 1/2 din apartament, emis in ... (vezi toată discuția)
Succesiune CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Nu stiu sa ma exprim in termeni juridici , dar sper sa ma fac inteleasa Sotul meu a primit prin succesiune de la mama lui care e in viata o casa, inainte de ... (vezi toată discuția)
Mostenire rosualbastru rosualbastru buna ziua,as dori sa stiu care ar fi medoda cea mai sigura prin care parintii mei imi lasa un apartament si care nu poate fi atacata niciodata si care ar fi ... (vezi toată discuția)