Nu stiu sa ma exprim in termeni juridici , dar sper sa ma fac inteleasa
Sotul meu a primit prin succesiune de la mama lui care e in viata o casa, inainte de casatoria noastra, Intrebarea mea este daca este vreo procedura notariala sa pot fi si eu trecuta ca proprietar?
In primul rand nu a primit prin succesiune! Succesiunile se deschid prin moarte! Ce act a facut mama sotului dvs?!
Donatie? Vanzare cumparare? Sau testament?
Daca I a facut donatie sau vanzare cumparare aceste sunt acte care isi produc efectul acum, adica Sotul dvs este proprietar, daca mama dansului a facut testament, acest act isi produce efectele la decesul mamei dansului, pana atunci Sotul dvs nu este proprietar, mama lui put and dispune de bun dupa cum doreste, nu II este obligata cu nimic.
Succesiune inseamna mostenire. Asa incat, daca sotul dvs a primit de la mama dansului casa prin testament, inca nu este proprietar, va fi dupa decesul mamei si dezbaterea succesiunii. Daca mama i-a facut donatie/contract intretinere etc, este proprietar.
In ambele cazuri este suficient ca sotul sa faca un contract de donatie la notar, pentru ca si dumneavoastra sa fiti inscrisa ca propritar in cartea funciara.