avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Nu stiu sa ma exprim in termeni juridici , dar sper sa ma fac inteleasa
Sotul meu a primit prin succesiune de la mama lui care e in viata o casa, inainte de casatoria noastra, Intrebarea mea este daca este vreo procedura notariala sa pot fi si eu trecuta ca proprietar?
Cel mai recent răspuns: CIUBUC FLORI MIHAELA , utilizator 08:54, 7 Aprilie 2012
In primul rand nu a primit prin succesiune! Succesiunile se deschid prin moarte! Ce act a facut mama sotului dvs?!

Donatie? Vanzare cumparare? Sau testament?

Daca I a facut donatie sau vanzare cumparare aceste sunt acte care isi produc efectul acum, adica Sotul dvs este proprietar, daca mama dansului a facut testament, acest act isi produce efectele la decesul mamei dansului, pana atunci Sotul dvs nu este proprietar, mama lui put and dispune de bun dupa cum doreste, nu II este obligata cu nimic.
Succesiune inseamna mostenire. Asa incat, daca sotul dvs a primit de la mama dansului casa prin testament, inca nu este proprietar, va fi dupa decesul mamei si dezbaterea succesiunii. Daca mama i-a facut donatie/contract intretinere etc, este proprietar.
In ambele cazuri este suficient ca sotul sa faca un contract de donatie la notar, pentru ca si dumneavoastra sa fiti inscrisa ca propritar in cartea funciara.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sau donatie iulia bumbu iulia bumbu Mama poseda o casa si un teren viran. Ce e de facut pentru a intra in posesia lor, eu fiind singura mostenitoare, sa astept decesul mamei pentru succesiune ... (vezi toată discuția)
Testament sau contract vanzare cumparare ? leand leand Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire -mama s-a recasatorit acum 16 ani cu tatal meu vitreg care detinea o casa pe numele lui.Tatal vitreg nu are copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)