avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune sau donatie

Mama poseda o casa si un teren viran. Ce e de facut pentru a intra in posesia lor, eu fiind singura mostenitoare, sa astept decesul mamei pentru succesiune sau poate sa-mi faca o donatie sau un testament in momentul de fata .Problema mea sunt banii deoarece nu stiu cat m-ar costa o succesiune si daca printr-un act de donatie sau testament se plateste mai putin decat un act de succesiune
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:30, 2 Octombrie 2010
Daca doriti sa deveniti acum, inainte de moartea mamei, proprietar, vanzare-cumparare sau donatie, ale caror costuri le puteti afla de la notar, dar sunt sensibil asemanatoare. Daca aveti rabdare pana la moartea mamei, testament intocmit acum- dar d-voastra veti deveni proprietar dupa decesul testatorului- costurile sunt mici, dar tot notarul va poate lamuri; dezbaterea succesiunii se va efectua si in cazul existentei un testament- costurile nu le cunosc, tot notarul este cel mai indicat sa va raspunda.
avocat Cristina Popescu
Dezbaterea succesiunii e mai ieftina decat donatia/vanzarea-cumpararea.
Daca sunteti unica mostenitoare nu e nevoie sa va faca nici testament, veti mosteni legal totul.

Sa aveti grija sa dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la deschiderea ei ( data decesului) sa nu platiti si impozit.
taxele notariale pt donatie si vanzare-cumparare sunt relativ la fel.ca sa evitati taxele mama dvs poate sa va faca testament.dar proprietar veti deveni dupa decesul mamei dvs daca va va face testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot evita cheltuielile de dezbatere a succesiunii dacă se întocmește un testament pentru unicul moștenitor? Clementoni Clementoni Bună ziua, În urma decesului tatălui meu, eu si mama, unici mostenitori, am început procedurile de deschidere a succesiunii. Cheltuind deja o groaza de ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Nu stiu sa ma exprim in termeni juridici , dar sper sa ma fac inteleasa Sotul meu a primit prin succesiune de la mama lui care e in viata o casa, inainte de ... (vezi toată discuția)