avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sau testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sau testament?

Buna seara!
Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera.
In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau testament?
Care sunt avantajele si dezavantajele ?
Va multumesc, anticipat!
Cu respect.
Buna ziua,
Daca sunteti unicul mostenitor (descendent) legal si nu e nevoie de niciun act.
Daca sunt mai multi mostenitori (frati) atunci pot sa va faca un act de vanzare cumparare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Act de vanzare cumparare cu pret dat sincer real si serios, altfel este o donatie deghizata supusa reductiunii la decesul parintilor daca exista si alti rezervatari , adica alti copii.
Va multumesc ptr raspunsuri.
Daca parintii imi fac act de vanzare-cumparare ,in caz de divort voi impartii aceasta garsoniera cu sotia?
Cu respect.
Nu ne-ati spus daca mai aveti frati sau surori in viata sau descendenti ai acestora, in cazul in care acestia nu mai sunt in viata...
Daca dumneavoastra cumparati apartamentul de la parinti, legea va prezuma ca banii cu care ati cumparat provin din resurse comune ale dumneavoastra si ale sotiei, caz in care se va pune problema de partaj la un eventual divort.
Daca va intelegeti cu sotia in acest sens, incheiati la notar o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, astfel incat ce cumparati sa devina bunul dumneavoastra propriu!
Da, mai am un frate. Dar parintii ii lasa o casa.
Pe mine m-ar interesa sa stiu ce este mai bine sa-mi faca : act de mostenire sau testament?
Cu respect.

Alte discuții în legătură

Cat este de valabil testamentul? margaretadonnola margaretadonnola mama a mostenit casa parinteasca si vrea sa faca testament sa-mi lase casa mie,(mai am un frate)vreau sa stiu cum poate sa faca sa-mi lase mie tot dar sa poata ... (vezi toată discuția)
Părinții noștri vor să împartă averea pentru ca, pe viitor, să nu fie discuții între surori. ce tip de acte ar trebui să facă? ElenaClaudia ElenaClaudia Suntem 3 surori iar parintii nostri vor sa imparta averea ca sa nu fie discutii pe viitor.Avem o casa la tara plus 800metrii pamant,un loc de casa 5000metrii ... (vezi toată discuția)
Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)