avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,as dori sa stiu care ar fi medoda cea mai sigura prin care parintii mei imi lasa un apartament si care nu poate fi atacata niciodata si care ar fi suma ce ar trebui achitata pentru trecerea apartamentului pe numele meu
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 07:01, 31 Iulie 2010
Mai aveti frati/surori?
da un singur frate casatorit fara copii,care este de acord cu parintii mei sa-mi dea mie apartamentul iar lui ii vor da parintii o suma de bani la intelegere intre noi
va multumesc
Metoda cea mai sigura este un contract de vanzare-cumpare, chiar si cu alauza de intretinere.
Acesta nu mai poate fi atacat nici de frati.
revin,acest contract de vanzare cumparare va costa mai mult decat altfel de contract?si oare cat ar costa un astfel de contract incheiat?
va multumesc
Costurile pt vanzare-cumparare sau donatie sunt cam la fel ( donatia e mai ieftina). Contractul de intretinere e mult mai ieftin, dar poate fi atacat de parinti, pt neexecutarea obligatiei de intretinere, eu zic ca va complicati degeaba asa.
Recomandarea mea este sa va doneze dar atentie! cand ii dau fratelui suma de bani sa faca tot contract de donatie la notar. Asa, nici fratele nu va ataca actul dvs. nici dvs. actul lui.

Pt costuri exacte adresati-va unui notar ( depinde de valoarea contractului).

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament prin vanzare-cumparare vs. donatie fara drept de uzufruct infoadrian infoadrian Buna ziua, Am nevoie de ajutor pentru varianta optima in care sa preiau dreptul de proprietate al unui apartament. Socrii mei vor trece pe numele nostru ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar ContSters331114 ContSters331114 Buna seara. Am o intrebare referitoare la trecerea unui apartament de pe numele parintilor (in cazul de fata socrii mei) pe numele sotului si al meu. Ma ... (vezi toată discuția)
Instrainare apartament gigelas gigelas Buna seara, O persoana,X,este proprietarul unui apartament. Y,este fiica sa,VITREGA. X,doreste sa-i lase apartamentul fiicei vitrege. Care este modalitatea ... (vezi toată discuția)