avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretine dublu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretine dublu

Buna! mama mea acum 15 ani a facut contract de intretinere cu o femeie care acum are 98 aniDar si mama e in varsta asa ca doreste la randul ei sa faca contract de intretinere cu mine,fiul ei.Se poate sa-mi lase mie garsoniera in schimbul intretinerii ei si al batranei de 98 ani_?Cum se procedeaza fiindca batrana e senila nu mai aude si vede slab,in plus nici nu se poate deplasa la notar. Multumesc f mult celor ce o sa-mi raspunda!
Cel mai recent răspuns: anonimiu , utilizator 15:47, 12 August 2011
si acel contract de intretinere ce prevede? e stipulat cumva si dreptul de uzufruct viager in favoarea acelei doamne in varsta?
da, e stipulat dreptul de uzufruct al doamnei in varsta.
Contractul de intretinere nu poate fi transmis, totusi avand in vedere situatia mamei dvs care este si dansa in varsta, cu acordul creditorului obligatiei de intretinere , adica al batranei, dvs puteti prelua obligatiile mamei dvs, printr o novatie prin schimbare de debitor. Insa se face numai cu acordul creditorului obligatiei de intretinere, cu respectarea uzufructului viager al creditorului obligatiei de intretinere. Acest lucru se face si cu asistenta autoritatii tutelare , este obligatorie, conform lg 17/2000. Si pentru ca nu este deplasabila si spuneti ca are afectiuni tot autoritatea tutelara ar tb la cererea mamei dvs sau a dvs sa numeasca un curator care sa o reprezinte in actele juridice si in administrarea patrimoniului.
Contractul este doar de intretinere, s-a transmis si nuda proprietate?
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
avvalentina, utilizator
Contractul de intretinere este un contract nenumit prin care creditorul obligatiei de intretinere instraineaza un bun imobil debitorului obligatiei de intretinere care se obliga la intretinerea creditorului pana la decesul acestuia. Aceasta intretinere va fi stipulata Clar in contract alimente, asistenta medicala, medicamente, imbracaminte, put and fi evaluata la o suma pe an sau Luna, insa obligatia nu va fi plata acelei Sume, ci obligatia de face, de a intretine acea persoana.deci doamna retinandu si uzufructul imobilului, a transmis nuda proprietate.

Alte discuții în legătură

Dovezi intretinere Alina73 Alina73 Buna ziua.Eu am sa trec direct la subiect si sper din tot sufletul sa primesc un raspuns prompt.Eu impreuna cu mama mea am incheiat acum 6 ani un contract de ... (vezi toată discuția)
Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. cum pot înlătura abuzul? ravita ravita Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 . Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa ... (vezi toată discuția)
Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)