avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. Cum pot înlătura abuzul?

Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 .

Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita .

Am facut recurs la Tribunal dar a fost respins.

In august 2014 se incuviinteaza executarea silita.

In aceasta perioada pana in prezent nu am fost angajat legal pentru a evita poprirea pe salariu .

Nu am avut sume de bani in conturi bancare si mi-au fost vanate si puse sub poprire toate conturile bancare .

Mi-am intretinut familia intr-o piata paralela cu activitate de freelancer lucrand mai mult diverse job-uri pe internet .

In august 2017 am incheiat cu mama mea si acum inca in viata la varsta de 89 ani , un contract de INTRETINERE prin care mama imi transmite NUDA PROPRIETATE asupra imobilului apartament 3 camere din Timisoara ,( bun propriu ) iar mama isi REZERVA DREPTUL DE UZUFRUCT VIAGER si se inscrie in CF concomitant cu NOTAREA INTERDICTIEI DE INSTRAINARE si GREVARE fata de mama .

Eu avand obligatia de intretinere pe tot restul vietii mamei mele si intrand in stapanirea de drept si de fapt a nudei proprietati , iar mama in exercitiul dreptului de uzufruct viager asupra apartamentului de 3 camere din Timisoara .

In 22 mai 2018 ,primesc corespondenta de la biroul executorului judecatoresc cu =

Solicitarea sa ma prezint in 5 zile la sediul biroului pentru a informa despre descrierea imobilului apartament 3 camere din Timisoara , si descrierea veniturilor mele si a tuturor altor bunuri mobile proprietatea mea .

Si

SOMATIE ca in termen de 15 zile de la primirea corespondentei sau lasarea la domiciliul meu , sa platesc suma de 8800 euro si 11.595 lei reprezentand cheltuieli executare .

In cazul neexecutarii platii , sunt somat ca se va proceda la continuarea executarii silite si VANZARII la LICITATIE PUBLICA a imobilului apartament 3 camere din Timisoara .

A fost notata urmarirea imobilului si in cartea funciara , iar aceasta comunicare mi-a venit la o alta adresa anterioara si din intamplare am intrat in posesia ei in timp util .

Apartamentul de 3 camere este locuinta familiei mele impreuna cu doamna mea si fetita de 15 ani , toti avand buletinele la aceasta adresa , mama semnand pentru fieacare dintre noi la Evidenta Populatiei, eu NEAVAND DREPT DE DISPOZITIE asupra acestui imobil , doar de NUDA PROPRIETATE .

Va rog foarte mult sfatuiti-mi urmatorii pasi pentru a IMPIEDICA SCOATEREA ABUZIVA LA LICITATIA PUBLICA a APARTAMENTULUI .

MAMA ESTE TITULARUL DREPTULUI DE UZUFRUCT VIAGER IN SCHIMBUL OBLIGATIEI MELE DE INTRETINERE , IAR EU DETIN NUDA PROPRIETATE .

Pot ataca si incheierea de la CF .

Va solicit sfaturi despre cea mai buna abordare pentru inlaturarea abuzului .
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:25, 6 Iunie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e o executare abuziva.. cine cumpara, va trebui sa respecte dreptul de uzufruct al mamei, Dupa decesul ei, toti veti fi evacuati.
Ce puteti face, e ca mama sa va actioneze in judecata pt rezolutiunea contractului de intretinere, pe motiv ca nu o intretineti, nu va respectati obligatiile. Daca va obtine o hotarare favorabila si redevine proprietar va putea dona fiicei dvs.
Alta varinata mai de bun simt, ar fi sa va intelegeti cu cel care v-a imprumutat cand ati avut nevoie si sa ii dati banii treptat inapoi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum vi s-a explicat mai sus de către Doamna moderator, executarea silită ESTE LEGALĂ. Sunteți datornic, iar legea stabilește că debitorul răspunde cu toate bunurile sale în favoarea creditorului.

Mama dvs câte zile mai are de trăit, nu va fi evacuată din casă, pentru că are acel uzufruct viager. Cât trăiește ea, mai puteți sta și dvs cu familia în acea casă.

Plătiți datoria către creditor și veți scăpa de stres și dureri de cap. Legea protejează și dreptul creditorului de a-și recupera banii.
Mulțumesc pentru răspunsurile primite. Astăzi am fost la executor sa ii prezint contractul de întreținere cu mama mea uzufructuar, și a spus ca nu îl interesează el va angaja un evaluator și va continua procedurile de executare.
Eu nu am contestat Debitul dar am apreciat ca este o procedura ABUZIVA pentru ca arata timp cât mama mea de 89 ani, are ipoteca de rangul 1 și este uzufructuarul apartamentului, mie executorul ce îmi vinde? Nuda proprietate? Ca eu asta o am. Asa cum a răspuns moderatorul 2, atâta timp cât trăiește mama mea, familia mea va putea sta în apartament nederanjata. Uzufructul mamei asupra apartamentului se va stinge doar după moartea mamei ȘI DE ABIA ATUNCI EXECUTORUL ARE DREPTUL SA SCOATĂ LA LICITAȚIE APARTAMENTUL PENTRU RECUPERAREA DEBITULUI.
CU RESPECT VA SOLICIT O SUGESTIE PENTRU ACEASTA SITUAȚIE.
MULȚUMESC
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
ravita, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ȘI DE ABIA ATUNCI EXECUTORUL ARE DREPTUL SA SCOATĂ LA LICITAȚIE APARTAMENTUL PENTRU RECUPERAREA DEBITULUI.


Asta de unde ati dedus?

Se poate scoate la vanzare de acum, insa cine il cumpara, nu o deranjeaza pe mama tot restul vietii ei. Data fiind varsta ei, se poate sa se gaseasca doritori sa cumpere.
Ca solutii v=am mai zis- ori platiti ca asa e normal, sa va platiti datoriile, ori va da mama in judecata pt a desfiinta contractul ( si cu certificatul de grefa faceti contestatie la executare si cereti si supendarea executarii )si a redeveni proprietar si repede sa il vanda / doneze altuia.
Ar trebui sa mergeti la un avocat, poate exista varianta sa contestati executarea acum, se poate sa fie prescrisa sau perimata.. vad ca executarea s-a incuviintat in 2014, termenul de prescriptie e suspendat pe perioada cat va fofilati sa nu platiti. conteaza insa, ce acte de executare s-au facut in cauza.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datoriile trebuie platite. Se poate ocoli: mama dumneavoastra ataca actul de donare cu uzufruct pentru neonorare promisiune si sa isi reia proprietatea - dumneavoastra fiind de acord. Apoi doneaza sau face act de intretinere cu fata sau sotia, astfel ca dumneavoastra sa nu mai aveti ce mosteni. Donatia poate fi anulata daca va urmaresc, pentru ca le incalca creditorilor dreptul.

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Evaluare uzufruct viager, executare imobil cu uzufruct viager andreistan andreistan Buna ziua, Avem in bloc o garsoniera cu restante mari la intretinere. Am castigat fond+recurs, asteptam sa iasa decizia definitiva si irevocabila prin care ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil prin licitatie ? Matist Matist Am in proprietate un imobil conform CF. Mama mea are uzufruct viager si este trecut si ia in CF. Acest imobil se poate vinde prin licitatie de executor ... (vezi toată discuția)