Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. Cum pot înlătura abuzul?
Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 .
Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita .
Am facut recurs la Tribunal dar a fost respins.
In august 2014 se incuviinteaza executarea silita.
In aceasta perioada pana in prezent nu am fost angajat legal pentru a evita poprirea pe salariu .
Nu am avut sume de bani in conturi bancare si mi-au fost vanate si puse sub poprire toate conturile bancare .
Mi-am intretinut familia intr-o piata paralela cu activitate de freelancer lucrand mai mult diverse job-uri pe internet .
In august 2017 am incheiat cu mama mea si acum inca in viata la varsta de 89 ani , un contract de INTRETINERE prin care mama imi transmite NUDA PROPRIETATE asupra imobilului apartament 3 camere din Timisoara ,( bun propriu ) iar mama isi REZERVA DREPTUL DE UZUFRUCT VIAGER si se inscrie in CF concomitant cu NOTAREA INTERDICTIEI DE INSTRAINARE si GREVARE fata de mama .
Eu avand obligatia de intretinere pe tot restul vietii mamei mele si intrand in stapanirea de drept si de fapt a nudei proprietati , iar mama in exercitiul dreptului de uzufruct viager asupra apartamentului de 3 camere din Timisoara .
In 22 mai 2018 ,primesc corespondenta de la biroul executorului judecatoresc cu =
Solicitarea sa ma prezint in 5 zile la sediul biroului pentru a informa despre descrierea imobilului apartament 3 camere din Timisoara , si descrierea veniturilor mele si a tuturor altor bunuri mobile proprietatea mea .
Si
SOMATIE ca in termen de 15 zile de la primirea corespondentei sau lasarea la domiciliul meu , sa platesc suma de 8800 euro si 11.595 lei reprezentand cheltuieli executare .
In cazul neexecutarii platii , sunt somat ca se va proceda la continuarea executarii silite si VANZARII la LICITATIE PUBLICA a imobilului apartament 3 camere din Timisoara .
A fost notata urmarirea imobilului si in cartea funciara , iar aceasta comunicare mi-a venit la o alta adresa anterioara si din intamplare am intrat in posesia ei in timp util .
Apartamentul de 3 camere este locuinta familiei mele impreuna cu doamna mea si fetita de 15 ani , toti avand buletinele la aceasta adresa , mama semnand pentru fieacare dintre noi la Evidenta Populatiei, eu NEAVAND DREPT DE DISPOZITIE asupra acestui imobil , doar de NUDA PROPRIETATE .
Va rog foarte mult sfatuiti-mi urmatorii pasi pentru a IMPIEDICA SCOATEREA ABUZIVA LA LICITATIA PUBLICA a APARTAMENTULUI .
MAMA ESTE TITULARUL DREPTULUI DE UZUFRUCT VIAGER IN SCHIMBUL OBLIGATIEI MELE DE INTRETINERE , IAR EU DETIN NUDA PROPRIETATE .
Pot ataca si incheierea de la CF .
Va solicit sfaturi despre cea mai buna abordare pentru inlaturarea abuzului .